Öblivion – Resilience

Nightmare dog inte som band när bröderna Amore lämnade skutan härom året, tvärtom blev de faktiskt ännu bättre. Det känns med andra ord som jag kanske hade överdrivit deras betydelse för bandets sound och musikaliska kvaliteter.

Nu till det intressanta i kråksången: Hur låter Amore-bröderna utan sina forna bandmedlemmar?
Svaret är att det låter ungefär som förut. Även om Öblivion låter mer klassisk heavy metal än sentida Nightmare gör. De har även kryddat musiken med en hel del neoklassiska inslag, vilket verkligen uppskattas av mig som är en “Yngwienörd” av rang. Fast nu är det inte riktigt tal om gitarronani av den stora skalan, utan det är mer sparsmakat på “Resilience”.

Den begränsande faktorn blir tillslut själva låtmaterialet, som inte riktigt håller hela vägen in i kaklet. Det finns definitivt en handfull guldkorn, men tyvärr även några låtar som varken gör till eller från för helhetsintrycket. Detta är hursomhelst ett glädjande livstecken från bröderna Amore och det inger hopp om en lysande framtid för oss som både gillar Nightmare nu och då. För att få två band, istället för bara ett är faktiskt inte alls dumt!
Band: Öblivion
Titel: Resilience
Genre: Power metal/Heavy metal
Skivbolag: ROAR! Rock Of Angels Records
Speltid: 51:32
Releasedatum: 2018-02-23
Betyg: 3/5
Bästa Låt: In The Arms Of A Queen

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.
skogsröjet 2019
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019

Följ oss på Facebook!

Rocknytt Topp 20 Pirate Rock

GÅ TILL OMRÖSTNINGEN