Necrophobic – Mark of the Necrogram

Vad är det för ljud? Det är ljudet av en svartmetall tank som kommer mot dig i full hastighet. Tanken kallas Necrophobic och jag ska inte ljuga men Necrophobic har varit ett av mina favoritband sedan jag började lyssna mer aktivt på dem för några år sen. Därav var även Mark of the Necrogram det album jag såg fram emot mest under 2018. Grejen med att ha riktigt höga förväntningar är att det kan bita dig i röven. Dina förväntningar kan bli totalt krossade och lämna dig otillfredsställd vilket resulterar i att du kanske är lite väl hård i din bedömmning (precis som med Origins album förra året). I fallet Necrophobic och deras senaste alster Mark of the Necrogram lyckas dem med något som väldigt få album gör när jag har skyhöga förhoppningar. De lever inte bara upp till dessa men gör så mycket mer än så! Helvete asså här är jag halvvägs igenom albumet när jag började skriva detta och jag kan reda säga det är det bästa albumet Necrophobic har släppt. Jag ska låta den tanken sjunka in ett tag innan jag slår på stora trumman dock. Albumet måste lyssnas igenom otaliga gånger mer, låta hypen dö ut lite och ge det några månader innan jag kommer tillbaka till det. För vet ni vad? Necrophobic har ju en diskografi få band ens kommer nära. Necrophobics debut The Nocturnal Silence är ju trotts allt ett av extrem metal världens mest hyllade album. Även deras “svagare” (jag tycker fortfarande de är grymma) plattor som Womb of Lilithu och Bloodhymns har sannerligen krävt stora uppoffringar för att få till.

Från albumets självbetitlade öppningslåt Mark of the Necrogram till Undergången så slutar aldrig plattan att leverera. Må det vara riffen, de explosiva trummorna eller Anders grymma sång, allt är på en hög nivå och ibland undrar jag om de faktiskt har slutet ett avtal med djävulen för att få allt att stämma så pass bra. Nästan hela 50 minuter med svart magi. Låtar som Tsar Bomba, Crown of Horns och From the Great Above to the Great Below kommer gå varmt i min spelare under en lång framtid det kan jag lova. Det enda jag kan se vara i samma klass som Mark of the Necrogram i år vad det gäller en death/black mix är Unanimateds nya, om det ny hinner komma ett album från dem i år men det hoppas vi på. Osäkert hur bra Unanimated 2018års utgåva är dessutom.

Vi har endast passerat två månader av 2018 och redan nu har jag ett album som är ta mig tusan så nära en femma det bara går. Kommer vara en platta som slåss om årets album och konkurrensen är redan tuff. Sverige har startat året superbt inom svartmetallen. Eller vad sägs om plattorna från Watain, Tribulation och nu även Necrophobic som alla tre har bidragit med några av sina bästa releaser. Jag är säker på att Mark of the Necrogram kommer vara en platta Necrophobic fans kommer snacka om i år framöver som en av deras bästa. Den svarta konungen Necrophobic är tillbaka och det kommer inte tas några fångar.
Artist: Necrophobic
Titel: Mark of the Necrogram
Genre: Black/death metal
Skivbolag: Century Media Records
Speltid: 48:14
Releasedatum: 2018-02-23
Betyg: 4/5
Bästa låt: Tsar Bomba

Relaterade artiklar

skogsröjet 2019
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019

Följ oss på Facebook!

Rocknytt Topp 20 Pirate Rock

GÅ TILL OMRÖSTNINGEN