ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Voidhanger – Dark Days of the Soul

I pressutskicket från Agonia Records beskrivs Voidhangers nya platta enligt den något svårgreppbara genrekonstuktionen ”Black/Death/Thrash Metal mixed with Hardcore, Punk and D-beat”. Man kan snabbt konstatera att någon på promotionkontoret verkligen har prickat in exakt hur Voidhanger låter 2018. Ett rasande vildsvin av stål som som rusar runt i en cementblandare kan kanske också vara en målande beskrivning.

Bandet består av Warcrimer och Zyklon från fantastiska Infernal War och Priest från misantropiska Massemord, så det är naturligtvis frågan om ösig och benhård polskt döds av allra ädlaste sort.
Jag tycker ju att gruppens debut Wrathprayers från 2011 tillhör det bästa som gjorts inom extrem metal, ja det är rentav ett riktigt litet mästerverk (och uppföljaren Working Class Misantrophy var inte så jäkla dum den heller) så mina förväntningar på den tredje given var minst sagt uppskruvad.
Kanske är det därför som jag först lite besviket konstaterar att bandet rört sig bort från sin underbart vildsvinshårda blackened death mot en mer punkbetonad och enformig platta. Men fan… den tar sig kan jag nöjt konstatera. Efter tredje genomlyssningen har Dark Days of the Soul redan växt ikapp mina förväntningar på en krossande comeback (om man nu kan snacka om comeback efter fyra år).


Inledande Dark Days of the Soul och Death Wish är så brutalt furiösa att jag misstänker att folk kommer att anmäla bandet för misshandel. Nästa låt Naprzód Donikąd! betyder ungefär Framåt mot intet och låter först lite som Satyricon lät på Now, Diabolical (2006) för att sedan ta en helt annan och oväntad vändning mot energisk dödspunk.

Vad som framför allt slår mig är att skivan är full av den slags unika attityd som aldrig kan kopieras. Jag kommer att tänka på vitt skilda mästerstycken som Never Mind the Bollocks, Static Age, Apocalypse Dudes och Bonded By Blood. Är det då ett mästerverk? Nej, inte riktigt, men det är inte långt ifrån.
Skivan innehåller så extremt mycket energi att den med fördel kan användas som musik att hugga ved till, eller att slå det där orealistiska rekordet i bänkpress du kämpat med ett tag. High On Hate låter redan nu som en klassiker att bröla med till under spelningarna (som jag hoppas få bevista) Men nej… Jag känner att jag inte kan sitta här och beskriva låt för låt, speciellt inte som skivan finns ute på nätet redan innan den finns på vinyl och CD. Vad väntar ni på? Lyssna för bövelen!


Voidhanger - Dark Days of the Soul 1

Band: Voidhanger
Titel: Dark Days of the Soul
Genre: Brutal polsk döds med inslag av hardcore
Skivbolag: Agonia Records
Speltid: 43 min
Datum: 2018-03-02
Betyg: 4/5
Bästa Låt: Hailing the Devil in Me

Låtlista:
1. Dark Days of the Soul
2. Death Wish
3. Naprzód Donikąd!
4. High on Hate
5. Man of Dark Secrets
6. The Void is Where the Heart is
7. War is Certain, Peace is Not
8. Hailing the Devil in Me

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link