ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Puteraeon – The Dunwich Damnation

Puteraeon verkar mer och mer ha blivit en dödsmetallinstitution i Sverige, och ändå har de inte varit aktiva som skivsläppande band i mer än tio år (om vi räknar in deras tidigaste demos). Varje gång de släpper en platta vet vi vad vi ska få; Kvalitetssäkrad Svensk döds utan några som helst krusiduller eller mjäkigheter. Det är hårt, tufft och har en tyngd som skapar ett metalliskt sväng som känns ända in i benmärgen. Som vanligt när det gäller Puteraeon så är det H.P. Lovecraft och hans skrämmande världar som används som stoff för texter och de omslag som Jonas Lindblood skapar.

Hur låter då The Dunwich Damnation? Ja, ungefär som vanligt. Men det är inte så melodiskt insmickrande som på exempelvis bandets starkaste platta Cult of Cthulu. Istället har fokus lagts på att skapa ett knippe spännande låtar där den svenska dödsmetallen har antydningar av såväl thrash som black. Det låter – för att använda en väl använd formulering – för jävla bra, och jag rekommenderar verkligen den här EP’n till alla konnässörer av den både ädlaste och skitigaste döds som man kan önska sig. Lyssna bara på Dance of Damnation och Dunwich och du kommer nog att hålla med om att det är låtar som klarar en kraftmätning med det bästa som gjorts inom genren.

Liksom när det gäller den förra EP’n The Empires of Death så är det det lilla men kräsna bolaget Growls From The Underground som är utgivare.

Den 16 april släpps skivan digitalt, och något senare kommer den på vinyl.

[yasr_overall_rating]

Puteraeon - The Dunwich Damnation 1

Band: Puteraeon
Titel: The Dunwich Damnation
Genre: Svensk döds
Skivbolag: Growls From The Underground
Speltid: 20 min
Datum: 2018-04-16
Betyg: 4/5
Bästa Låt: Dance of Damnation

Låtlista:
1. The Living Inferno
2. Dunwich
3. What awaits Below
4. Dance of Damnation
5. N’Yog-Sothep

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER