ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Horisont – Second Assault (6.0)

0 Shares

horisont-second-assault-cd

Band: Horisont
Titel: Second Assault
Genre: Vintage Rock
Skivbolag: Rise Above Records
Producent: Don Alsterberg
Releasedatum: 2012-03-16
Betyg: 6/10

 

Horisont startade i Göteborg år 2004, dock under bandnamnet Union.  Det sistnämnda bandet höll bara på i ett par månader, men efter dess upplösning så bildades alltså det band vi alla nu känner som Horisont. Horisont släppte sin debutplatta Två Sidor Av Horisonten år 2009 och jag personligen tycker att detta är en av de absolut bästa plattorna som släpptes det året. Plattan rönte stora framgångar för Horisont och numer ligger man på det relativt stora skivbolaget Rise Above Records, till skillnad från när debuten släpptes och man låg på det lite mindre bolaget Crusher Records.


Det som känns lite tråkigt är att jag tyvärr måste säga att Horisont inte blivit bättre med tiden och i och med flytten till ett större skivbolag. Jag hade höga förhoppningar på den här nya plattan, men tyvärr känns den som en besvikelse. Konkurrensen i kategorin av band som låter och ser ut som att de kommit i en tidsmaskin från 70-talet är stor, då denna genre är mer populär än någonsin just nu och nya band poppar upp i parti och minut. Då gäller det att man är riktigt bra och kanske har någon ingrediens i sin musik som skiljer en från övriga band i denna snudd på överbefolkade genre. Horisonts grej var att de körde mycket på svenska, namnet på debutplattan syftar till exempel på att hälften av de tio låtarna sjöngs på svenska medan de resterande fem sjöngs på engelska. Jag personligen föredrar verkligen de svenska låtarna på den plattan, då jag tycker att musiken får en annan dimension och en mer personlig touch. Därför hade jag således hoppats på att den nya plattan skulle sjungas helt på svenska, men tyvärr valde Horisont att göra helt tvärtom och göra Second Assault till en helt engelskspråkig platta. Väldigt tråkigt tycker jag, band i denna genre som sjunger på engelska finns det redan gott om. Ett nytt November hade varit trevligt att få, men icke.

När det kommer till låtkvalitén sett till det rent musikaliska och inte det språkmässiga så har kvalitén gått ner ett par snäpp från Två Sidor Av Horisonten. Det svänger inte lika mycket utan känns lite väl slätstruket. Gillar man svängig och psykedelisk rock från 70-talet i stil med Black Sabbath, Blue Cheer och tidigare nämnda November samt nyare svenska band som Graveyard och Witchcraft så är jag tämligen övertygad om att man gillar Horisont också, för Horisont ÄR ett bra band, ingen tvekan om saken, men de var betydligt roligare, svängigare och mer nyskapande på sin debutplatta än på denna uppföljare som tyvärr kan kategoriseras in under fliken ”besvikelser”.

Bästa låt: Second Assault

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter