ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Driver – Countdown (7.0)

5 Shares

driver-countdown-cd

Band: Driver
Titel: Countdown
Genre: Heavy Metal
Skivbolag: Metal Heaven
Producent: Roy Z
Releasedatum: 2012-05-25
Betyg: 7/10
 

För mig har Driver alltid varit detsamma som kultdemon från 1990, att de 2008 släppte sitt första album ‘Sons of Thunder’ hade helt gått mig förbi. Det är något jag såhär i efterhand får skämmas över, det erkänner jag utan omsvep. Men i alla fall, den skivan innehåller den magiska demons alla fem låtar i en nyinspelad tappning samt sju nya stycken.


Varför jag tar upp det är för att nya ‘Countdown’ även den till viss del består av gamla rester som grävts upp ur Roy Z (gitarr) och Rob Rocks (sång) skattkista. Närmare bestämt så är det ‘Destiny’, ‘Thief in the Night’ och ‘Always on my Mind’ som har fått nya liv och gjorts redo för dagens metalpublik. 
De två förstnämnda gör det med bravur och är redig amerikansk heavy metal färgad av dåtidens power metalscen. ‘Always on My Mind’ däremot är ett kräkmedel av värsta sort och klyscha på klyscha staplas in i absurdum. Mitt löfte till mig själv är att aldrig behöva lyssna på den låten igen och jag råder ingen annan att göra det heller!

De nya låtarna håller samtliga gammal hög standard där Rob (Impellitteri, Avantasia & ex-Axel Rudi Pell) och Roy (Bruce Dickinson & Rob Halford) gång på gång prickat rätt under låtskrivarprocessen. Hitsen avlöser varandra och är det inte i tunga stycken som ‘Rising Son’ och ‘Cry of the Wounded’ med en mullrande bas signerad Aaron Samson (Odin, George Lynch & John 5) så är det i heavy metalrökare som ‘Countdown’ eller ‘Hollywood Shooting Star’ med sin glättiga refräng där Rob ylar på som under glansdagarna. För att inte tala om den hårt galopperande ‘Babylon’, på tok för bra för att vara ett bonusspår! Lyssnar man på hela skivan rakt av är det svårt att avgöra vad som är gammalt och vad som är nytt, något som i sammanhanget får ses som ett plus i kanten.

Däremot vet jag inte om Roy har prickat rätt med det torra retroljudet han har rattat in. Det andas tidigt nittiotal och gör inte alls de tyngre låtarna rättvisa. Det låter förvisso skönt men det är ändå 2012 och jag vill att dagens nya skivor också ska låta nya. Hade banden på nittiotalet haft dagens resurser hade deras skivor haft ett bättre ljud så varför kan då dagens band inte utnyttja det!? Det är en fälla mer än ett band, konstigt nog, druttat i.


Något som slutligen slår mig med den här skivan är hur oerhört mycket den påminner om anrika Warriors skiva ‘Code of Life’ från 2001, även den innehållandes Rob på sång och Roy på gitarr. Där har ni ett måste i varje hårdrockares samling! Nu såhär i efterhand undrar jag om även den innehåller gammalt Drivergodis?

Bästa låt: Cry of the Wounded 

Låtlista:

01. Return to the Sky
02. Rising Son
03. Countdown
04. Hollywood Shooting Star
05. Thief in the Night 
06. Cry of the Wounded  
07. Always on My Mind  
08. Feel the Fire  
09. Destiny  
10. Running From the Darkness  
11. Babylon (Bonus Track)

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter