ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Wig Wam – Wall Street (7.0)

Wig-Wam-album-Cover

Band: Wig Wam
Titel: Wall Street
Genre: Melodisk Rock
Skivbolag: Frontiers Records
Producent: Teeny
Releasedatum: 2012-05-18
Betyg: 7/10
 

Wig Wam, har ända sedan sin medverkan i Melodifestivalen 2005 avfärdats som ett skämt- och plojband. Visst kan det till ytan se så ut, men lyssnar man på deras urstarka låtmaterial inser man snart att det är ett av Norges bästa melodiska rockband man har att göra med. Konstig vore det väl i och för sig annars vara då Glam (Åge Sten Nilsen, sång), Teeny (Trond Holter, gitarr), Flash (Bernt Jansen, bas) och Sportys (Øystein Andersen, trummor) CV bland annat innehåller band som Dream Police, Artch, Sha-Boom, Ole Evenrud och Alien!Nya albumet ‘Wall Street’ är snyggt producerat av Teeny och innehåller som vanligt förstklassig melodisk rock med en glammig touch och refränger stora nog att fylla den norska nationalstadion Ullevål en tre – fyra kvällar i rad! Den innehåller också de sedvanliga extrakryddorna som spanska gitarrer, flamencotakter, industriella synthar och en ovanligt aggressiv Glam.

Just den aggressiva Glam (‘OMG! (Wish I Had a Gun’) & ‘ One Million Enemies’) imponerar riktigt ordentligt och visst, det är egentligen svårt att imponeras av honom längre då hans lägsta nivå är fortfarande bra mycket högre än många av de, exempelvis, svenska rocksångarnas högsta nivå är. Men så fort han öppnar munnen, så fort han tar ton, då är det en fröjd för örat! Att han (och även Wig Wam) inte är mycket större än vad han är känns som ett hån mot hela den melodiska rockscenen.

Med det sagt låter det som om det bara är Glams röst Wig Wam handlar om, det är fel. Tennys gitarrspel är minst lika flinkt som den norska kollegan Ronni le Tekrøs och medan Ronni tyvärr verkar stå och hacka på tomgång visar Teeny upp den ena gitarrakrobatiken (‘Wall Street’ & ‘Things Money Can’t Buy’) efter den andra. Lyssna bara på alla akustiska gitarrer (‘Victory is Sweet’, ‘Wrong Can Feel So Right’ & ‘Natural High’)  som kryddar skivan, smakfullt är bara förnamnet!

Skivans största plus är att den bara är fyrtio minuter lång, precis som en riktigt bra skiva ska vara. Har du bara fyrtio minuter att tillgå fyller du inte ut med massa onödigt skit och således är inte en enda låt på skivan ens i närheten av att hamna i “utfyllnadsfacket”. Kvalitén är löjligt hög och även om senaste skivan ‘Non Stop Rock n Roll’ (2010) inte var dålig är det här ändå ett uppsving. Eller uppsving och uppsving, det är lika bra att jag säger som det är, ‘Wall Street’ är Wig Wams bästa skiva och hux flux känns det som om H.E.A.Ts ‘Address the Nation’ har fått en värdig motståndare i kampen om årets melodiska rockskiva!

Bästa låt: Wall Street

Låtlista:

01. Wall Street
02. OMG! (Wish I Had A Gun)
03. Victory is Sweet
04. The Bigger the Better
05. Bleeding Daylight
06. Tides Will Turn
07. Wrong Can Feel So Right
08. One Million Enemies
09. Try My Body On
10. Natural High
11. Things Money Can’t Buy


BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link