ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Denied – Freedom Of Speech

17 Shares

Den första gången som jag överhuvudtaget hörde Denied, var strax efter att deras förra platta “Let Them Burn” hamnat i min postlåda. Från den allra först tonen, så var jag helt fast och jag lyssnar fortfarande frekvent på denna nästintill perfekta platta.

Efter 5års lång väntan, så dyker äntligen uppföljaren “Freedom Of Speech” upp. Det första som slår mig, är att nya plattan inte är lika “direkt” i sin framtoning och att den innehåller mycket mera nyanser och variation än sin föregångare. Huruvida denna förändring är bra eller dålig, tog det mig 8-10st genomlyssningar att fastslå på ett rättvist sätt. Jag kunde dock tämligen omgående fastslå att Johan Fahlberg är och förblir en av de allra bästa sångarna som kommit ut i rampljuset från vårt avlånga land. Även om både Andreas Larsson och Chris Laney sköter sina vokala insatser med bravur, så är jag glad över att Johan tagit hand om majoriteten av låtarna.


Skivan har en riktigt bra blandning mellan melodiöst, tungt och snabbt. Där låtar som “Scarred Soul”, “The Other Side” och den nygamla kompositionen “Three Degrees Of Evil” sticker ut på ett positivt sätt. Det instrumentala stycket (eller nästintill) “Freedom Of Speech” bör tillsammans med den klockrena covern på Twisted Sisters “Stay Hungry” också få ett omnämnande i denna recension. För de som kanske trodde att skivan skulle låta mer likt singeln “Beggars And Thieves” så kan jag antingen lugna er eller göra er besvikna. Den låten (som förövrigt inte finns med på skivan)är förvisso bra, men inte representativ för hur “Freedom Of Speech” låter. För mig som är något av en “power metalnörd”, så lät just denna exklusiva singel väldigt mycket som något som tillhör just den genren. Trots den lilla “avstickaren” stilmässigt, så kan jag härmed understryka att Denied i sin strävan att göra bra melodier definitivt inte har tappat sin metalliska ytfinish,

Jag gav “Let Them Burn” 9/10 i betyg när det begav sig 2013 och det skulle jag ha omvandlat till en “fullpottare” med dagens betygsskala. Nu når “Freedom Of Speech” inte riktigt till de höjderna, även om skillnaden är ytterst marginell. Hade vi använt oss av halvor, så hade jag gladeligen använt mig av en sådan i just detta fall. Men en urstark fyra delar jag definitivt mer än gärna ut till årets hittills bästa skiva! Nu är det bara att hoppas att Denied finner stabilitet och arbetsro, så man kan ge ut skivor lite oftare i framtiden och äntligen kan få den framgång som bandet faktiskt förtjänar!

Band: Denied
Titel: Freedom Of Speech
Genre: Heavy Metal
Skivbolag: Sliptrick Records
Speltid: 48:42
Releasedatum: 2018-02-13
Betyg: 4/5
Bästa Låt: The Other Side/Three Degrees Of Evil

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter