Machine Head – Catharsis

Jag har inget större problem med att Machine Head tar ett steg åt sidan och börjar flirta med band som Five Finger Death Punch och Slipknot. Visst måste jag erkänna att jag gillar “The Blackening” och Unto The Locust” mycket mera än nya plattan “Catharsis”. Dessutom så gör FFDP och Slipknot denna typ av musik bättre än vad Machine Head mäktar med. Men Rob Flynn och resten av gänget gör det fortfarande riktigt bra.

Största invändningen jag har emot detta album är antalet låtar. 15st låtar är några för mycket. Visst vill man kvantitet för sina surt förvärvade slantar, men ibland fungerar tesen “less is more”. Hade man tagit bort 3-5st låtar, så hade man sluppit de oundvikliga transportsträckorna som nu finns på “Catharsis”.

Jag vet att det finns många puritaner som sågar “Catharsis” vid fotknölarna och samstämmigt sjunger i kör att det var bättre förr. Fast så dålig är inte den nya plattan. Den är faktiskt ganska bra och när den innehåller klockrena låtar som till exempel “Beyond The Pale” och “Volatile”. Ja då känns det bara dumt att klaga, det är bara att njuta och strunta i stilbytet som Machine Head har gjort. Känner jag dessutom herrarna rätt, så har de inte gjort det sista “genrehoppet” i karriären heller. Så även de människor som tycker att bandet ska lira mera thrash, har nog chansen att få sin önskan uppfylld igen om några år.Band: Machine Head
Titel: Catharsis
Genre: Metalcore
Skivbolag: Nuclear Blast Records
Speltid: 70:26
Releasedatum: 2018-01-26
Betyg: 3/5
Bästa Låt: Beyond The Pale

Relaterade artiklar

skogsröjet 2019
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019

Följ oss på Facebook!

Rocknytt Topp 20 Pirate Rock

GÅ TILL OMRÖSTNINGEN