ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Katana – Storms Of War (9.0)

28 Shares
katana-storms-of-war-cd

Band: Katana
Titel: Storms of War
Genre: Heavy Metal
Skivbolag: Gain/Sony
Producent: Andy LaRocque
Releasedatum: 2012-05-16
Betyg: 9.0/10
 
Något som gör mig så otroligt stolt över att vara svenne är den storslagna musik vi ständigt skapar. Och ett praktexempel på den ofantligt grymma förmågan är göteborgsbandet Katana. Förra årets debut Heads Will Roll var bland det bästa som släpptes år 2011 och nu kan lustandet efter en uppföljare och ännu mer briljans äntligen lyssnas till ro! Storms of War är här, på Ronnie James Dios minnesdag, och rysningarna tar efter just där debuten lämnade oss.


Med legendariska Andy LaRocque (King Diamond) som producent sitter åttiotalssoundet mitt i prick och framkallar en alldeles perfekt feeling. Det är med glasklara influenser som Katana rider på vågen av ‘new wave of swedish heavy metal’ och lyckas regera med sin egna och alldeles grymma kvalité. Plattans två första och stenhårda spår The Reaper och Wrath of the Emerald Witch figurerar magiskt bra som öppningsspår med grymt gitarrlir från Patrik Essén och Tobias Karlsson, och är definitivt i det fetaste laget. Vokalist Johan Bernspång’s insats i Wrath of the Emerald Witch är också bland det bästa han gör med sin sanslösa pipa plattan igenom – tillsammans med City On the Edge of Forever och In The Land of the Sun. 6-minuters Kubilai Khan står för plattans största storyteller feeling och har ett mycket behagligt djup i sig, det är en känsla som även upptas i grymma No Surrender och i avslutande The Wisdom of Emond’s FieldCity On the Edge of Forever och In The Land of the Sun är dock, utan att argumentera, Storms of War’s bästa spår. Båda är väldigt snyggt uppbyggda och består förutom av en boeroendeframkallande briljans även av fullmatade refränger och mäktiga riff! ITLOTS har plattans tveklöst vassaste intro med grym bas.

Storms of War är till skillnad från debuten en mycket mer sammanhållen skiva. Medan Heads Will Roll innehåller mer enskilda och starka låtar är Storms of War stark mer som en helhet, vilket har resulterat i att vissa spår faller in i mängden. Storms of War är dock en storslagen uppföljare på debuten och Katana visar ännu en gång hur man leverar något extraordinärt!


Bästa spår: City On the Edge of Forever & In The Land of the Sun

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter