ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Anvil – Pounding The Pavement

11 Shares

Jag skrev i min recension av Magnums senaste platta att det bandet följt mig genom hela min aktiva period som hårdrockslyssnare. Jag skulle med bravur kunna säga detsamma om Anvil men sanningen är den att jag aldrig lyssnat på detta band speciellt aktivt. Visst har jag hört någon låt här och någon låt där. Jag kan även säga att jag tyckt några låtar varit bra också. “Metal On Metal”, “Forged In Fire” och “Eat Your Words” är tre riktiga höjdare för att ta några exempel. Med detta i bakhuvudet gick jag in i min roll som recensent av bandets senaste platta “Pounding The Pavement”.

Jag har svårt att tro att bandet kompromissat så mycket genom åren och den dag när jag tar mig an hela bandets katalog så kommer mycket att låta som det jag hör på denna platta. Är det bra eller dåligt? Jag tycker det är okej och jag tycker definitivt att Anvil förtjänar att finnas med när man pratar om klassiska hårdrocksband för de har verkligen kämpat genom alla år. Anvil 2018 startar med att låten “Bitch In The Box” ljuder ut ur högtalarna. “Ego” tar vid och “Doing What I Want” ger sken av att detta är en bra platta. Detta blir dock endast en illusion för när bandet ger sig på att ge sig på den instrumentala vägen i titelspåret håller det inte för fem öre. Efter detta tillbud hittar de tillbaka till betyget bra ytterligare två gånger och det är i låtarna “Let It Go” och “Warming Up”.


Det är inte dåligt men det är heller inte så där bra att jag reagerar nämnvärt. I slutändan är detta en godkänd platta släppt av ett band som garanterat släppt flera stycken godkända plattor. Känner jag Anvil rätt kommer de dock att finnas med ett tag till och det ska de göra också. De fyller nämligen en viktig funktion inom den musik vi kallar hårdrock. Denna funktion är att de aldrig kompromissar med musiken de älskar att spela.


Band: Anvil
Titel: Pounding The Pavement
Genre: Heavy Metal
Skivbolag: Steamhammer/SPV
Releasedatum: 2018-01-19
Bästa låt: Bitch In The Box
Betyg: 2/5

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter