ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Ammunition – Ammunition

Här har vi platta nummer två med Ammunition, bandet som skapats av Erik Mårtensson (Eclipse, W.E.T., Nordic Union) och Age Sten Nilsen (ex-Wig Wam). Hade jag höga förväntningar? Ja! Är det bra? Ja! Infriar plattan mina höga förväntningar? Nej! Skivan är bra men med tanke på den nivå Eclipse, W.E.T. och Nordic Union befinner sig på blir detta en besvikelse då den inte når så högt upp. Musiken låter som en korsbefruktning av Eclipse och Wig Wam som drar lite mer åt Wig Wamhållet till. Det är alltså kort och gott kvalitativ och välspelad melodiös hårdrock.

Låtarna då? Den klart lysande stjärnan här är enligt mig “Wrecking Crew”, låten de ställde upp med i den norska uttagningen till Eurovision (finns att se på You Tube). Den har en refräng som vägrar lämna min skalle efter att jag har hört den och hade platsat på de senaste Eclipseplattorna. I övrigt tillhör “Eye for an Eye” och “Bad Bones” topparna med “Miss Summertime” och den lite tyngre “Caveman” tillhör dalarna.

Sammanfattningsvis så är detta en bra skiva men eftersom jag hade så höga förväntningar stannar betyget vid en trea som faktiskt gör mig själv besviken. Jag vill att det ska vara bättre än det faktiskt är.

[yasr_overall_rating]

Band: Ammunition
Titel: Ammunition
Genre: Melodiös Hårdrock
Skivbolag: Frontiers Music
Releasedatum: 2018-01-26
Bästa låt: Wrecking Crew
Betyg: 3/5

 

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER