ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Harakiri For The Sky – Arson

13 Shares

Ett band som stigit snabbt i rankerna inom metal-världen är Österrikiska Harakiri For The Sky. Sedan deras självbetitlade debut 2012 har bandet gått från klarhet till klarhet där det senaste albumet III: Trauma får ses som ett stort genombrott för bandet. Inte nog med att Harakiri For The Sky äntligen lyckades nå ut till betydligt fler metalfans än förr men de har även förfinat sin kvalitet på sin depressiva post-black metal vilket gjorde III: Trauma till en av de bästa releaserna 2016. Svårt att leva upp till men Harakiri For The Sky har gett sig fan på att göra ett ännu bättre album 2018 med Arson.

Duon M.S. (Matthias Sollak) och J.J. (Jimbo Jones) är galet grymma tillsammans. M.S. instrumentala talang och låtskrivande fortsätter att göra mig häpen med hur han lyckas utvecklas till det bättre år för år. Med J.J. som står för sång samt sångtext blir de en duo jag följt i flera år redan och kommer fortsätta göra efter att ha lyssnat igenom Arson. För detta är bra, detta är riktigt bra till och med. Sättet som Harakiri For The Sky lyckas framhäva ledsamhet och depression i sin musik men samtidigt fungera som något lugnande är något väldigt få band lyckas göra så här bra. Det blir så mycket känslor som svämmar över när du lyssnar på ett album från Harakiri For The Sky att du blir nästan alldeles utmattad. Läkande musik. Det är ok att känna vemod, ilska och att allt är jävligt galet. Där och då finns Harakiri For The Sky där och visar dig vägen.


Har du lyssnat på Harakiri For The Sky förr vet du exakt vad du kan vänta dig. Vad som hänt är att produktionen, mixen, blivit bättre och bättre samt att jag tycker J.J. utvecklats en hel del som sångare sedan III: Trauma. Enligt mig är detta hans bästa utförande hintintills. Inte nog med det! För att få lite extra hjälp och få till riktigt bra trummor har de använt sig av ingen mindre än Kerim “Krimh” Lechner från Septicflesh som även spelat live med Behemoth. Detta ökar helhetskvaliteten enormt.

Något som får mig att uppskatta Arson mer än sina föregångare är att det är lite mer aggression och snabbare tempo, men fortfarande melankoliskt. De har funnit en bra balans där som funkar. Det som gör albumet till ett av de bästa albumet jag hört på månader (samt även en kandidat till årets bästa platta redan nu) är att det känns så komplett. Inget har lämnats åt slumpen och från början till slut bjuds du på underbar atmosfärisk musik med mycket känslor. Även skivomslaget är stilrent och snyggt, som sig bör ett Harakiri For The Sky album. Denna typ av musik är kanske inte för alla ska tilläggas och personligen har jag växt in i post-metal genren med åren. Men vill du testa något nytt eller redan är ett fan av genren är Harakiri For The Skys fjärde album Arson en platta du inte får missa.

Artist: Harakiri For The Sky
Titel: Arson
Genre: Post-Black Metal
Skivbolag: Art of Propaganda
Speltid: 01:12:34
Releasedatum: 2018-02-16
Betyg: 4/5
Bästa låt: Heroin Waltz

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter