CD

Magnum – Lost On The Road To Eternity

Magnum är ett band som funnits med i hela mitt aktiva liv som hårdrockare. Mitt första möte var när bandet klev in på Trackslistan med låten ”When The World Comes Down” runt 86-87 och nu över trettio år senare är de tillbaka på platta i och med nya alstret ”Lost On The Road To Eternity”. Jag kan sitta här och diskutera flitigt kring det faktum att bandet precis som många andra gått ner sig live men nu handlar det i stället om deras nya musik som släpps 2018.

Hur låter då Magnum 2018? Jag skulle vilja säga att bandet fortfarande levererar bra musik varken mer eller mindre. De känns oerhört stabila och med tanke på att bandet funnits med så länge så vore det konstigt. Att lyssna på en ny platta med Magnum är ungefär som att omfamna sina barn eller sin kärlek. Det är en lugn och trygg känsla och just denna trygghet är bekväm. Sen kan jag tycka att Magnum ”safar” en del också eftersom de inte vrider och vänder eller försvårar det man är bra på, nämligen att spela melodiös hårdrock.

Läs även:  Magnum släpper nytt livealbum

Elva låtar bjuds man på denna gång och de två som i mina öron sticker ut lite extra är titelspåret samt ”Tell Me What You’ve Got To Say”. Resten är en enda lång uppvisning i hur ett band med rutin låter på platta 2018. Bra platta och detta är definitivt något jag kan tänka mig att bevittna live.Band: Magnum
Titel: Lost On The Road To Eternity
Genre: Melodiös Hårdrock
Skivbolag: Steamhammer/SPV
Releasedatum: 2018-01-19
Bästa låt: Tell Me What You’ve Got To Say
Betyg: 3

Skribent

Relaterade artiklar