ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Lione Conti – Lione Conti

6 Shares

Det italienska skivbolaget Frontiers har de senaste åren vräkt ut skivor med olika allstarprojekt av skiftande kvalitet. Här kommer ännu ett där de har parat ihop de båda Rhapsody Of Firesångarna Fabio Lione och Alessandro Conti med gitarristen och låtskivaren Simone Mularoni från progmetalbandet DGM. Det uttalade målet var att skapa en skiva som låter som Allen/Landeplattorna fast mer åt powermetal hållet. Lyckades de då? Frågar ni mig så är svaret ett rungande ja!

Musiken är power metal åt det melodiösa hållet. Låtar som “Misbeliever”, “Glories” och “Gravity” är suveräna och kommer att ligga i topp på min lista över årets bästa låtar. Dessa tre låtar är snäåået vassare än de övriga som samtliga är bra eller väldigt bra. När jag hör “You’re Falling” tänker jag direkt på “Suite Sister Mary” av Queensrÿche. Kanske en medveten hyllning till en låt från världens bästa skiva. Eller så är det bara en tillfällighet men det har jag svårt att tro. Sångarna är ju som bekant från Iatlien och sångare från Sydeuropa har ju väldigt skiftande engelskt uttal. När det gäller dessa två herrar så tillhör de den bättre skaran så det är inget som stör. Om sångarna har jag hört och läst både att de låter för lika för att det ska bli bra och att Lione sjunger brallorna av Conti som sänker skivan. Jag anser att de sjunger riktigt bra båda två och passar varandra som handen i handsken på denna platta.


Plattan är som helhet uppe och nosar på toppbetyg men jag nöjer mig med en fyra då ett par låtar trots allt drar ner betyget en smula. 4,5 hade den fått om vi haft den betygsskalan. Man behöver inte vara ett power metalfreak för att uppskatta den här skivan. Tycker du om melodiös hårdrock är detta något du bör kolla upp.

Band: Lione Conti
Titel: Lione Conti
Genre: Power Metal
Skivbolag: Frontiers Music
Releasedatum: 2018-01-26
Bästa låt: Misbeliever
Betyg: 4/5

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter