ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Avatar – Avatar Country

Avatar Country är Avatar’s sjunde fullängdare och ett konceptalbum ut till fingertopparna. Plattan är utformad som en episk, musikalisk metalodyssé och kastar man ett snabbt öga på låtlistan så är det omöjligt att missa vad konceptet i fråga är, med låtar som King’s Harvest, Legend of The King, The King Wants You och så vidare. Det ligger uppenbarligen en del humor bakom, och innan jag påbörjar lyssningen håller jag tummarna för att det inte ska påverka plattan i den mån att det känns som bandmedlemmarna ”lallar runt”. Men så är verkligen inte fallet!

Glory To Our King blir en pompös inledning som ger en förväntansfull stämning inför vad som komma skall. Med den som intro blir förstaspåret egentligen Legend of the King, som kickar igång med skön energi. Gitarrharmonierna oklanderliga. Sedan Black Waltz (plattan som också var min introduktion till Avatar) har jag förälskat mig i trumkompen, och trummorna i Legend of the King, och hela skivan i övrigt, är inget undantag.


Många låtar låter som om de skulle vara en sammansättning av olika låtar. Stundom går dem i vad som låter som en helt annan musikalisk riktning. Men den musikaliska variationen är ständigt underhållande att lyssna på, som i The King Welcomes You To Avatar Country. Jag gillar lite skruvade låtar. Det känns som humorn i konceptalbumet lyser igenom lite extra här, text som attitydmässigt. Den är även så talande att man nästan får en musikvideo i huvudet under lyssningen. The King Welcomes You To Avatar Country blir min favorit från skivan, tillsammans med A Statue of the King.

Annons:

The King Wants You känns inte lika experimentell som övriga låtar, men den är inte mindre bra för det. Vidare känns det viktigt att nämna Silent Songs of The King Pt. 1: Winter Comes When the King Dreams of Snow och Silent Songs of The King Pt. 2: The King’s Palace, som är tydliga representanter för instrumentala låtar som låter gött utan sång, även om sångaren Johannes Eckerström verkligen visar sin range i de här produktionerna.

Det enda negativa jag har att säga är att The King Speaks blir tradigt vid ett par raka genomlyssningar. Annars är det med glädje jag presenterar en fullpottare, och extra kul känns det att kunna göra det så här tidigt på året! Avatar Country får en femma i betyg. Long live The King!

Avatar - Avatar Country 3

[yasr_overall_rating]

Band: Avatar
Titel: Avatar Country
Skivbolag: Century Media Records Ltd.
Release: 2018/01/12
Bästa låt: A Statue of the King och The King Welcomes You To Avatar Country

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking start_date=2023-03-01 end_date=2023-03-31 category="14" size=small rows=99]
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking rows=99 size=small start_date=2023-02-01 end_date=2023-02-28 category="14, 17, 7528, 6895"]
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT