ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Vanity Insanity – Piece Of Her Cake

56 Shares

Med ett otal medlemsbyten och spelningar bakom sig presenterar Umeåbaserade Vanity Insanity sitt debutalbum efter 10 år som band. Det var på tiden! Jag har sett bandet ett par gånger live genom åren och har ibland undrat vad som hände med dem då det varit många långa tystnader på musikfronten. Men man har ju hört att den som väntar på något gott aldrig väntar för länge, och det kan faktiskt appliceras här.

Idag består Vanity Insanity av Viggo Vain (lead vocals/gitarr), Benjamin Bagge (gitarr/backup vocals), Jesper Westermark (bas/backup vocals) och Joakim Klarström (trummor).


Från början till slut känns Piece of Her Cake som en hyllning till den klassiska sleaze/hårdrocken, med influenser från band som Mötley Crüe. Inledande spåret On Your Knees ger en bra introduktion inför vad som komma skall. Lyssnaren bjuds på tunga, härliga riff och sångaren Viggo Vain levererar knivskarp sång med fenomenal röstkontroll.

Andraspåret Drop Dead är mer rakt på, sången börjar direkt utan presentation. Det är hårt och melodiskt. Därpå följer en samling låtar i samma målmedvetna stil, trots det blir effekten aldrig att det blir tråkigt i längden.

Basen ges mycket utrymme, särskilt i Dented Halo. Jag gillar det liksom skitiga basljudet, så det är så välkommet så! Det här är en låt jag verkligen tror skulle kunna lyfta vid en livespelning. Jag kommer på mig själv med att sitta och undra hur det hade låtit.

Sen kommer vi till Under Your Spell, som utan tvekan är albumets starkaste alster. De inledande gitarrerna fångar in mig totalt och det känns som jag befinner mig i en ’bara jag och låten’-bubbla under de pågående 6 minuterna. Under Your Spell känns som lite av en mönsterbrytare i kontrast till övrigt innehåll, likaså powerballaden Empty Spaces. Man får en uppfriskande paus för att sedan slungas tillbaka till det rivigare temat.

Trummorna hade gärna fått framträda lite mer i mitt tycke, men annars finns det ingenting att tjafsa om. Med ett sånt här debutalbum ska det bli spännande att se vad bandet gör härnäst. Jag rekommenderar att ni ger Piece of Her Cake en lyssning. Det är den värd. Allt som allt får skivan en rungande trea i betyg!

Band: Vanity Insanity
Titel: Piece of Her Cake
Genre: Sleaze/metal
Skivbolag: Vain Music
Release: 2017/12/16
Bästa låt: Under Your Spell
Betyg: 3/5

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter