ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Make Me Famous – It’s Now Or Never (8.0)

8 Shares

Its now_or_never

Band: Make Me Famous
Titel: It’s Now Or Never
Genre: Screamo / Hardcore / Post-Hardcore
Skivbolag: Sumerian Records
Producent:  –
Releasedatum: 2012-03-27
Betyg: 8

Det finns ett ytterst fåtal band som lyckats få en sådan stor skara fans som Make Me Famous lyckats få på en så kort tid… vad var knepet bakom detta?


Bandets sångare, Denis, råkar faktiskt vara lite utav en YouTube-kändis, för att ha gjort vocal covers på populära metal-låtar med sin otroliga röst.
Efter att ha lagt upp videos i drygt två år, upnått nästan 50 000 prenumeranter och mer än 12 000 000 visningar så hittade han sitt band, Make Me Famous.
För er Rocknytt-läsare är han känd som “YouTube-kändisen som fick skivkontrakt”.

Mer introducering än så tror jag inte att vi behöver faktiskt.

Plattan är producerad utav sångarna Denis och Serj, och… och… jag kan verkligen inte hålla mig men det som fick mig att häpna mest var när jag fick höra låten “Inception”, där ex-Woe Is Me sångaren Tyler Carter fick gästa, en klistrig låt med tre otroliga sångare.

Många utav låtarna känns relativt lika, och med relativt lika så menar jag att de är lite föööör lika, någon form av variation bör man ändå uppnå, speciellt på en debutplatta, men trots detta, så gav det ett starkt intryck… åtminstone på mig.

Det som detta Ukriansk-Amerikanska bandet har fått ihop behövs det ett kreativt sinne för att skapa, det finns electro-pop, det finns olika subgenrer i metal, och på nåt sätt känner jag ändå typiska inflytanden från den simplaste rocken, lite gammalt, lite nytt, och lite “wannabe” skivbolags-vännerna – En perfekt mix enligt mig som är farligt förtjust i just Sumerian Records, förutom att de verkar vara allergiska mot Spotify.

Det finns verkligen nånting för alla på denna plattan, ett exempel är “She Hunted Me”, som framstår som en helt vanlig rocklåt, medans vi har de brutalare låtarna “Once You Killed A Cow, You Gotta Make A Burger” eller “We Know It’s Real” som fullständigt krossar “She Hunted Me”‘s mjukhet.

Mixar vi ihop de tidigare nämnda låtarna, så uppstår singeln (och även vinnare i en tävling vars namn jag tyvärr inte minns) “Make It Precious”, brutala verser med en mjuk refräng.

Jag borde även nämna att både “Make It Precious” och “Once You Killed A Cow, You Gotta Make A Burger” släpptes som singlar ett bra tag innan de fick skivkontrakt, så den där tävlingen was all the band, baby, ingen overpriced marknadsföring här inte!

En annan favorit är “Ifyuocnaraedtihsmkaemeasnadwich”, det enda jag behöver säga är… om ni kan läsa det där, gör en macka och njut av verket!

Make You Famous? Det klarar ni jävligt bra själva!

Bästa låt: Inception & Once You Killed A Cow, You Gotta Make A Burger


{youtube}v7OQinQzpDQ{/youtube}

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link