ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Morbid Angel – Kingdoms Disdained

16 Shares

Ett band som haft sina med och motgångar är i sin karriär är verkligen Morbid Angel. Förutom att Morbid Angel har stått för en av dödsmetallens viktigaste album med Altars of Madness som alla hårdrockare borde ha i sin samling har de även kommit ut med Illud Divinum Insanus, vilket helt ärligt borde strykas från deras diskografi. Hur recenserar man ett band som har haft så pass stort inflytande i en genre som man verkligen älskar? Ingen lätt fråga, blir väldigt lätt att man ger för hård kritik eftersom man ser bandet som en pionjär som i princip måste revolutionera genren med varje skivsläpp. Med Kingdoms Disdained gör verkligen inte Morbid Angel detta, utan de går snarare tillbaka till sina rötter vilket är helt rätt väg att gå i min mening. Kingdoms Disdained är inget album som kommer att gå till historieböckerna men det är ett bra album som kommer dra Morbid Angel mot rätt håll som en dödsmetall-gigant. Jag ska vara ärlig i att säga att jag nog haft för låga förväntningar på denna plattan i och med Illud Divinum Insanus vilket gjort att jag bara är så jävla glad att Morbid Angel har funnit sin väg tillbaka. I ärlighetens namn så behövde Kingdoms Disdained i princip inte vara en ny Illud Divinum Insanus helt enkelt för att göra mig glad, vilket säger en hel del om min förväntningar och den plattan.

Med eller utan låga förväntningar så gör Kingdoms Disdained det mesta rätt, enda jag har att klaga på är att första halvan av plattan är lite svagare än andra. Men från The Pillars Crumbling och framåt får jag nästan en tår i ögat eftersom det har varit många år sedan jag hörde Morbid Angel så här bra. Förutom Declaring New Law (Secret Law), en låt jag tycker känns som att den är på fel platta vilket de lika gärna hade kunnat ta ur albumet för det bättre. Det är inte bara riffen, sången eller inte ens det faktum att Morbid Angel är tillbaka med ett väldigt tight utförande. Det är det faktum att låtskrivandet berör mig och tar upp väldigt viktiga frågar med dagens samhälle. For No Master, From the Hand of Kings och The Fall of Idols är helt klart låtar som kommer gå varma i mina spellistor framöver.

Tillsammans med årets plattor från bland annat The Black Dahlia Murder, Immolation och Mordbrand (galet underskattat band i min mening) är Kingdoms Disdained ett måste ha för alla fans av dödsmetall i år.Artist: Morbid Angel
Titel: Kingdoms Disdained
Genre: Death Metal
Skivbolag: Silver Lining Music
Speltid: 47:43
Releasedatum: 2017-12-01
Betyg: 4/5
Bästa låt: The Fall of Idols

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER

FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter