ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Europe – Bag Of Bones (4.0)

164 Shares

europe-bag of_bones

Band: Europe
Titel: Bag of Bones
Genre: Rock
Skivbolag: Sony/Gain
Producent: Kevin Shirley
Releasedatum: 2012-04-25
Betyg: 4/10

Efter vårat senaste gräl för ett par år sedan (‘Last Look at Eden’) kändes ingenting bra. Du och jag kändes som två främlingar som fortfarande försökte hålla kärleken vid liv med små uppskattande gester. Du provade med saker vi förr brukade gilla, båda två! Men det kändes aldrig äkta från din sida. Det lyckades ett tag och vi fortsatte att hålla ihop, men vi båda visste att sprickan nu var djupare än någonsin. Du såg hela tiden framåt och ville vidare till nästa fas medan jag ville att saker och ting skulle bli som förr igen (‘Not Supposed to Sing the Blues’).Men nu känns det som om vi verkligen nått botten av vårat förhållande. För mig känns det inte ens som om du försöker längre. Du har fortfarande den där rösten som jag tycker så mycket om, men du ger mig aldrig några uppskattande ord längre. Allt du gör är att tjata på mig om  varför du bär dig åt som du gör (Riches to Rags). Samtidigt som du gör det kör du över mig helt med ett tungt malande som jag inte alls uppskattar (‘Demon Head’, och ‘Mercy You Mercy Me’).
Vad är det här? Varför kan vi inte prata som vi brukade göra förut (‘Bring it All Home’)?

Du är så nedstämd, du går omkring i sjuttiotalskläder som jag inte gillar och du klagar mest på att jag inte förstår dig. Men du måste förstå mig du med, jag tyckte om dig som mest när du var sprallig, glad och sådär åttiotalssnygg som bara du kan vara. Men du är precis din egen raka motsats nu (‘Doghouse’). 
Men jag måste erkänna, det kittlar till och känns spännande när du försöker spetsa till det lite med en touch av orienten (‘Firebox’ och ‘Drink and a Smile’). Det är hett, men det räcker inte! 
Du känns ändå ärlig och sårbar, det kanske finns någon form av ånger inom dig med? För mitt i ditt uppbrott lyser ändå melankolin igenom (‘Bag of Bones’). Men för mig är det inte tillräckligt. För andra kanske det är det, men inte för mig.

Därför Europe, gör jag nu slut med dig. Jag orkar inte längre med dina förändringar. Du är nu ett helt nytt band och din sjuttiotalsrock, som du så gärna vill säga att du kommit hem till, passar inte mig som åttiotalist alls. All kärlek jag en gång kände för dig är nu helt borta och hur jag än försöker känner jag ingenting för dig längre. 
Du kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta och jag kommer minnas dig som du var, inte som du nu är. Vi kanske ses någonstans i sommar, jag hoppas vi fortfarande kan vara vänner då, men tills dess, tack för allt (‘Requiem’)! 

Bästa låt: Bag of Bones

Låtlista:

01. Riches to Rags 
02. Not Supposed to Sing the Blues 
03. Firebox 
04. Bag of Bones 
05. Requiem 
06. My Woman My Friend 
07. Demon Head 
08. Drink and a Smile 
09. Doghouse 
10. Mercy You Mercy Me 
11. Bring it All Home

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter