F.K.Ü – 1981

F.K.Ü är ett band som jag älskat redan från den dagen när deras första plattan släpptes. Musiken är medryckande, snabb och ibland även tung som bly. Glimten i ögat finns dessutom alltid där och det ser jag som en enorm styrka. Menar, varför ska man gå runt och vara allvarlig 24/7?

På nya plattan ”1981”, så har man verkligen lagt betoningen på ordet ”snabb”. 90% av materialet är toksnabbt och låtarnas speltid är nästan på ”Grindcore-nivå”. Jag gillar de flesta låtarna, men jag har faktiskt lite svårt att lyssna på hela plattan i ett sträck, innan jag tycker jag har ätit för mycket av kakan. Missförstå mig rätt, kakan är välsmakande, men det blir aningen mycket med 14st låtar i rad. Det blir ibland till och med svårt att särskilja en låt från en annan. Vart slutar den ena och vart börjar den andra? Vissa låtar känns därför aningen ofärdiga, men majoriteten av materialet visar ändå att F.K.Ü fortfarande vet hur man thrashar hårt. Hade man skalat ner plattan till att bestå av 9-10 låtar, så hade detta varit en klockren fullpoängare. Som det är nu, så hamnar slutbedömningen lägre än vad plattan egentligen förtjänar. Årets stora välfärdsproblem är att väldigt många plattor hamnar mellan en 3: och 4.a i betyg. Så gör även denna skapelse och det känns inte helt optimalt för en ”statistiknörd” som mig.

Läs även:  Creye - Creye

Trots att jag har vissa invändningar mot ”1981”, så är den en av årets bästa thrashplattor och den kommer att få många spelningar på min stereo. Herr Krugers underkläder behåller sin topp-position inom genren och de levererar ett nästan helgjutet album igen.Band: F.K.Ü
Titel: 1981
Genre: Thrash
Skivbolag: Napalm Records
Speltid: 36:19
Releasedatum: 2017-11-03
Betyg: 3/5
Bästa låt: Nightmare In A Damaged Brain

Skribent
thord(a)rocknytt.net

Relaterade artiklar