ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

4Bitten – Delirium (8.5)

4Bitten -_Delirium

Band: 4Bitten
Titel: Delirium
Genre: Heavy Rock
Skivbolag: Rocksector Records
Producent: –
Releasedatum: 2012-04-23
Betyg: 8.5/10

Jag kan väl erkänna direkt att Delirium är den typ av album som dyker upp lite då och då, ett par gånger om året kanske, och som får en att slå hakan i knäskålarna så hårt att löständerna sekunderna senare kör speedway i dregelansamlingen på golvet.
4Bitten var från början ganska bluesbaserade har jag läst mig till. Bluesigheten är något man kan skönja här och var men jag vill ändå placera dem i att huvudsakligen vara ett något hårdare 80-talsinfluerat band med som sig bör starka melodier och härliga riff.


När vi ändå är inne på att läsa sig till saker så har jag ytterligare ett erkännande att göra. Jag slarvläste pressreleasen, var mest ute efter hårda fakta och läste inte det “mjuka”. Till saken hör att jag föll ganska pladask för sången och var till slut tvungen att ge mig in i dokumentet för att få fram namnet på sångaren.Det är jag glad för att jag gjorde för hade jag inte gjort detsamma så hade det nog kostat mig en vecka med dumstruten på huvudet. Sångaren är nämligen en sångerska!
Fofi Roussos heter HON och förutom en härlig röst så sjunger hon på klanderfri engelska, inget man direkt förväntar sig av ett grekiskt band kanske. Varför hon gör det kan man också läsa sig till…

Man hör omgående att det är inga duvungar som lirar i 4Bitten. Det är tight, det är välspelat och toppingen på den här grekiska glassen är ett basspel som spränger gallstenar. Om man lyssnar på texterna noggrannare än jag läser dokument så inser man att detta inte är ett nonsensband i mängden. Lyssna t.ex. på “Let It All Burn” och ponera att ni är Fofi’s pojkvän/make. Vågar man ens tänka tanken på att avsluta det fiktiva förhållandet efter att ha hört den texten, ja då är man kanske modig men mest troligt är man suicidal. Hur som så är det till på köpet en väldigt bra låt.

Det finns en handfull väldigt bra låtar på albumet, resten är bara bra och ingen av dem känns som en filler framtvingad i sista stund av skivbolaget. Värda att nämna lite extra är “A Different Fate”, “Far From Grace”, “Delirium” och “Tomorrow Never Comes” utöver ovan nämnda låt.

Det här är inte bra. Det är skitbra!

Bästa låt: Let It All Burn

 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link