ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Wildness – Wildness

4 Shares

På fredag släpper Wildness sin debutplatta, något jag sett fram emot sedan det släpptes några smakprover i september. Efter att ha lyssnat igenom albumet har jag dock en kluven inställning. Personligen är jag inget fan av synth, men om man gillar den typen av inslag – och i klassiskt 80-talsstuk dessutom – så finns i Wildness en guldgruva. Skulle det vara så att man inte gillar synth kan man i alla fall avnjuta låtar som War Inside My Head (som är en svinbra låt synthen till trots) eller gå över till låtar som Falling Down eller Welcome The Night, som inte lägger fokus på det.

Wildness öppnas då med War Inside My Head, vilket är ett förstaspår som halar in mitt intresse med en gång. Låten och framför allt introt är starkt. Sången är kraftfull och det bjuds på en del power-riff. I det här fallet används synthen på ett sätt som fungerar. Det kan man kanske inte tror efter mitt gnäll, men melodisk rock är någonting jag faktiskt gillar.


Efter War Inside My Head följer några låtar som är helt okej, även om Alibi har en obehaglig start, men i och med Collide återfår jag intresset, och när jag kommer till Highlands är jag lika entusiastisk som jag var i början av lyssningen. Den här låten liknar förstaspåret i driv, men hinner växla upp ett par gånger och lämna förut nämnda lite efter. Balladerna går inte hem hos mig, jag fastnar för låtarna som sprakar av energi. Till dem räknas War Inside My Head, Collide, Highlands och Welcome The Night, som är rivig och rå i kontrast till sina föregångare.

Det är inget snack om att Wildness presenterar ett debutalbum som visar starka influenser från den klassiska 80-talsrocken. Det här är både albumets styrka och svaghet. Svaghet för att låtarna stundom känns så klassiska att de inte överraskar och innehåller lite mycket synth för min smak. Styrka för att det är en bra musikgenre, och de låtar som är bra är det fullt ut, så pass att man nästan inte kommer vidare i albumlyssningen för att man spelar sina favoriter på repeat. Trummorna som är lagda på det här albumet förtjänar också att uppmärksammas lite extra. Betyget blir således en stadig 3:a!

Band: Wildness
Titel: Wildness
Skivbolag: AOR Heaven
Release: 2017/11/24
Bästa låt: Highlands
Betyg: 3/5

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter