ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

The Parity Complex – The Parity Complex

Ännu ett alternativrockande och kaxigt band som växt fram i kölvattnet av Bring Me The Horizon och diverse metalcoremusik? Kanske ger de det intrycket vid första anblicken – men skenet bedrar. För så banalt är det inte även om deras influenser är lite övertydliga emellanåt.

Kreativiteten flödar och kvalitéerna är många, allt från de komplexa låtarrangemangen till produktionen. Störst intryck lämnar sångerskan Johanna Wennström. Det var längesen jag hörde en vokalist sjunga med en sådan intensitet och övertygelse. När tempot sedan trappas upp är hennes talang definitivt ett faktum.
De elektroniska inslagen får väldigt mycket utrymme, men det fungerar bättre än förväntat och tar aldrig överhand. Det är fortfarande renodlad metalmusik som strömmar ur mina högtalare.

Trots lite tradighet är det tämligen en stark debut från Skövdebandet. Fortsätter de så här har de potentialen att kunna ta sig an att utmana de stora drakarna i genren om headlinearspelningarna. The Parity Complex är ett ungt och hungrigt band du definitivt bör hålla ögonen (öronen) på.

[yasr_overall_rating]

Band: The Parity Complex
Titel: The Parity Complex
Genre: Alternative metal
Skivbolag: Dead End Exit Records/ Sound Pollution
Releasedatum: 2016-11-24
Betyg: 3/5
Bästa låt: Violence

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER