NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Hulkoff – Kven

13 Shares

2017 är året då Pär Hulkoff i Raubtier släpper en soloplatta. Han kallar sig av naturliga skäl för Hulkoff och den stora skillnaden nu är att det handlar om en platta sjungen på engelska. Vissa stunder är det dessutom helt okej det som strömmar ut ur högtalarna. Öppningsspåret “Jarfr” är en fantastisk liten skapelse som verkligen gör att man får upp öronen direkt. Det fortsätter nästan lika bra i “Dragonrider” samt “Ibor & Aio” där Hulkoff får hjälp med sången av Sabatons Jocke Brodén.

Efter denna trio låtar stagnerar det hela och det känns mer som det går på tomgång under den resterande tiden. Visst sticker låtar som “Faravid” och “Kvenland Will Rise Again” ut en aning men det blir inte samma driv som i plattans öppningsskede. Man ska kanske inte jämföra musik men något som per automatik sker är att jag jämför med Raubtier och där känns Hulkoff överlägsen. Jag har alltid haft svårt för hårdrocksband som ska sjunga på svenska och engelskan i detta fall gör att det når mig på ett bättre sätt.

Det ska bli spännande att följa denne mycket sympatiske herre i framtiden och det första avstampet som soloartist ger mig viljan att vilja följa denna artist även på kommande plattor.Artist: Hulkoff
Titel: Kven
Genre: Norrländsk metal
Skivbolag: Faravid Recordings
Releasedatum: 2017-11-17
Betyg:


Bästa låt: Jarfr

13 Shares

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.
POPULÄRT JUST NU
FILM
LIVE
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!