ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Annihilator – For The Demented

12 Shares

När Jeff Waters hade spelat in förra plattan, så var han lyrisk över hur bra den blev. Men idag verkar han inte vara lika entusiastisk över den. Jag vidhåller dock dess storhet, “Suicide Society” var och förblir en grym platta!

När jag läste ett par intervjuer med Jeff några veckor innan jag hade hört alstret “For The Demented”, så hyllade han den precis på samma sätt som sin föregångare. Han sa dessutom att plattan musikaliskt skulle spänna över åren 1986 till och med 1994 då “King Of The Kill” släpptes. Att man även skulle kunna höra lite “Refresh The Demon-influenser” på skivan lades till i några senare intervjuer.


Jag var väldigt spänd på om löftet skulle infrias och när jag hade hört låten “Twisted Lobotomy” några gånger, så tändes hoppet rejält. Nu till den stora frågan, hur låter nya albumet då? Som jag ser det hade Herr Waters både rätt och även lite fel i sina påståenden. Visst hör man väldigt mycket influenser från de tidigaste plattorna, men egentligen kan man höra hela Annihilators karriär på denna lilla plastbit. Så de som hade hoppats på en renodlad ny variant av klassikerna “Alice In Hell” eller “Never , Neverland” kan nog bli en aning besviken. Men älskar man bandets hela karriär, som till exempel jag gör. Ja, då borde man vara mer än nöjd med slutresultatet!

Det är egentligen svårt att hitta något att klaga på, så underbar är faktiskt denna skiva. Ska jag ändå hitta något, så är dess andra hälft lite svagare än de fem första spåren. Men eftersom första halvan av plattan är typ värd 6/5 i betyg, så känns faktiskt resten av låtarna vid en första anblick lite sämre än de faktiskt är. När man skärskådat sig själv ordentligt, så kan jag säga att ingen låt är sämre än riktigt bra på denna platta!

Låtar som sticker ut, förutom den eminenta titellåten är kannibal-låten “Pieces Of You”. Den vore en av de vackraste låtar jag någonsin har hört, om nu inte texten varit så brutal. Missförstå mig rätt, den är fortfarande vacker på sitt skruvade lilla sätt. Låten skulle definitivt kunna få ordentligt med rotation på radion, om det nu inte vore för just textens skull. Texterna på “For The Damned” gräver djupt in i människan psyke och blottlägger de problem vi har med både oss själva och med andra individer av Homo sapiens. Den sista låten som jag väljer att skriva några ord om, är den punkiga “The Way”. Den om handlar om Annihilators långa karriär, som jag förövrigt hoppas kommer hålla på länge än! Den är ett trevligt och annorlunda inslag på denna storslagna thrash metalplatta.

“For The Demented” kommer definitivt att hamna på topp 5 på min årsbästalista, det är då ett som är säkert. Kanske hamnar den högst upp, den som lever får se.

Band: Annihilator
Titel: For The Demented
Genre: Thrash
Skivbolag: Neverland Music/Silver Lining Music
Speltid: 48:14
Releasedatum: 2017-11-03
Betyg: 5/5
Bästa låt: For The Demented

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter