Throne Of Heresy – Decameron

Jag har tyckt Throne of Heresy är väldigt underskattade ett bra tag nu. Sedan de skapades 2009 har de släppt några riktigt grymma plattor med förra årets release Antioch som min personliga favorit. Visst de har sina bra och mindre bra låtar, men vem tusan har inte det? När Throne of Heresy är i form levererar de något av det bästa inom blackened death metal.

Decameron är bandets senaste gåva till metal-världen och direkt ger de mig en grym start på plattan med öppningslåten The Shores of Issyk-Kul. Klassiska dödsmetal riff blandas med aggressionen från svartmetal vilket får mig att dra paralleller med de mäktiga Firespawn. Något ni måste veta innnan ni börjar lyssna på Decameron är att det är ett konceptalbum. Med det i åtanke visste jag vad jag kunde förvänta mig, ett mörkt album om pesten under 1300-talet baserat på Decameron novellen. 10 berättelser i 10 låtar om död, brutalitet och fullständig skräck. Decameron lyckas fånga detta väldigt bra under hela albumet, som jag nämde innan så sätter The Shores of Issyk-Kul tonen med sin aggression och atmosfär. Varje låt har en kuslig känsla och är osar mörker, från sångtext till hela framträdandet. I det avseendet lyckas Decameron med ett nästan perfekt konceptalbum om pesten som Throne of Heresy vill framhäva.

Musikaliskt står Decameron sig bra mot deras senaste alster Antioch, även om det är svårt att jämföra dessa i min mening rätt olika verk. Medan jag tycker Decameron har verkligen fångat en atmosfärisk domedagskänsla och tagit Throne of Heresy ännu närmare blackened death metal soundet, en mix av Naglfar, Dissection och Firespawn. I sin tur tycker jag Antioch var mer klassisk dödsmetal med blackened element. Decameron är helt klart Throne of Heresys bästa verka hintintills och de fortsätter utvecklas med varje release, finslipar sitt blackened sound. Jag hoppas Throne of Heresy kan sprida denna pest till världen så att fler hårdrockare ger efter för deras mörker.Artist: Throne of Heresy
Titel: Decameron
Genre Blackened Death Metal
Skivbolag: The Sign Records
Speltid: 46:42
Releasedatum: 2017-11-17
Betyg: 4/5
Bästa låt: Siege of Caffa

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.
skogsröjet 2019
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019

Följ oss på Facebook!

Rocknytt Topp 20 Pirate Rock

GÅ TILL OMRÖSTNINGEN