ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Trivium – The Sin And The Sentence

12 Shares

Ett av mina favoritband genom alla tider är helt klart Trivium. Ascendancy var en av de absolut första metalalbumen jag fick tag på vid 16 års ålder vilket tillsammans med album från bland annat Linkin Park och Disturbed fick mig att blir ännu mer förälskad i genren. Med det sagt så har självfallet Trivium en given plats i mitt hjärta. Något som fått mig att verkligen gilla Trivium, men samtidigt ogilla vissa av deras skivor, är det faktum att de inte alls är rädda för förändringar i deras sound. Ena albumet kan vara rena rama metalcore-albumet, nästa trash för att senare gå mot ett mer poppigt heavy metal-sound med enbart skönsång. Att ständigt göra dessa ändringar och samtidigt göra det bra är inte lätt men Trivium har, för det mesta, gjort detta med bravur. Det är även därför jag har tre album från Trivium med rätt olika riktning som mina favoriter, Ascendancy, Shogun och Silence in the Snow. Fram tills nu.

Ascendancy må för evigt vara mig kärt för det var en av mina ingångsportar till metal, därav även förbli det bästa Trivium har gjort i mina öron, men jag är helt såld för The Sin and the Sentence. Här finns något för alla fans av Trivium, gamla och nya. Öppningslåten och titelspåret The Sin and the Sentence är nästan ett perfekt exempel på hur en Trivium låt år 2017 kan låta när de får med hela deras diskografi i en enda låt. De lyckas få med growlet, skönsången, de catchiga riffen, grymma tempo-växlingar och blandar friskt mellan deras gamla trash-sound som de först blev kända för med det nyare Trivium (sista minuten är ren glädje för mig). Jag vet inte ens hur många gånger jag lyssnat på låten men den blir bättre för varje lyssning. Även uppföljarna Beyond Oblivion och Other Worlds är solida låtar men som kanske inte går till historien som några av mina favoriter från Triviums bibliotek. The Heart From the Hate är så catchig att det gör ont, perfekt för radio. Sen kommer Betrayer, oj vad jag har väntat på att Trivium skulle göra en låt som fångar deras råa äldre sound och de kan det än idag. The Wretchedness Inside sticker även den ut för mig med sitt lite hardcore-sound och minnesvärda riff etsar den sig fast i mitt huvud.


I ärlighetens namn finns det inte en enda låt jag ogillar på The Sin and the Sentence men vissa är helt klart mer minnesvärda än andra. Beauty in the Sorrow är ett bra exempel på detta, om du vill att jag ska nämna bra låtar från denna plattan om några år är detta en som helt klart kommer försvinna i jämförelse med till exempel The Sin and the Sentence. Måste även nämna att från början diggade jag inte alls Thrown Into the Fire, Triviums sista singel innan albumet släpptes, men med tid har den växt till en av de bästa låtarna på plattan. Detta beskriver väldigt väl hur The Sin and the Sentence har funkat för mig. Ju mer jag lyssnar på den desto bättre blir den. The Sin and the Sentence är en av de bästa albumen Trivium har släppt med ett antal låtar som kommer bli påminda som några av deras bästa verk när vi kollar tillbaka på deras diskografi i framtiden.

Artist: Trivium
Titel: The Sin and the Sentence
Genre: Metalcore/Trash/Heavy Metal
Skivbolag: Roadrunner Records
Speltid: 57:46
Releasedatum: 2017-10-20
Betyg: 5/5
Bästa låt: The Sin and the Sentence

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter