Mazeheads – Sensitive Machines

Nu är nog jag inte riktigt rätt man att bedöma denna platta, eftersom min relation till “gladpunk” sträcker sig till att gilla en och annan låt med Green Day. Fast å andra sidan, så är jag istället helt öppen och nollställd innan jag börjar den första genomlyssningen och det är det sällan man är.

Jag brukar ha som vana att först lyssna på musiken, sedan läsa medföljande information om bandet/plattan. Så gjorde jag även denna gång och den tro jag hade på förhand: Att bandet skulle spela lite flummig progressiv musik, kom direkt helt på skam. Något som jag gillar med skivan är den relativt råa produktionen, som ökar på “livekänslan” och gör materialet automatiskt lite bättre. Ibland får musiken mig att tänka på Håkan Hellström. Vilket borde vara en fruktansvärt hemsk tanke, om nu inte sången varit enormt mycket bättre och musiken innehållit 10 gånger mer attityd.

“Gladpunk” blir nog aldrig riktigt min grej, men Mazeheads gör det bra och för de som är mer sålda på genren borde “Sensitive Machines” vara lockande!



Band: Mazeheads
Titel: Sensitive Machines
Genre: Punk
Skivbolag: Egen Utgivning
Speltid: 43:29
Releasedatum: 2017-11-04
Betyg: 2/5
Bästa Låt: Wreck

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.
skogsröjet 2019
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019

Följ oss på Facebook!

Rocknytt Topp 20 Pirate Rock

GÅ TILL OMRÖSTNINGEN