Black Country Communion – BCCIV

Black Country Communion har egentligen alltid innehållit alla ingredienser som bra hård bluesrock ska göra. Ändå har jag inte riktigt funnit deras tidigare plattor, så tillfredsställande som jag faktiskt borde ha gjort. Men nu på det fjärde försöket har polletten äntligen ramlat ner. Mycket har att göra med att soundet är några procent hårdare och tyngre på deras nya”fyra”. Skillnaden är inte enorm, men det räcker för att tippa vågskålen åt rätt håll. Rent generellt känns även låtmaterialet lite starkare än förut. Visst det är små nyanser, men de gör tillsammans stor skillnad på slutresultatet!

Den stora tillgången i bandet är som vanligt Glenn Hughes underbara röst och Joe Bonamassa´s eminenta gitarrspel. Men ska ju givetvis inte glömma vare sig Jason Bonham´s eller Derek Sherinian´s insatser heller. Plattan som sådan är väl avväg mellan korta rockigare spår och riktigt långa lugnare låtar. Där semi-balladen “My Final Resting Place” sticker ut ett mycket positivt sätt. Annars är ju det rockiga öppningsspåret “Collide” helt klockrent och bör såklart nämnas här.

När det kommer till själva betygsättningen, så velar jag fram och tillbaka. Detta är en sådan där platta som det inte känns vare sig ok att sätta en tre eller fyra på, men ett betyg måste den ju ändå få. Tillslut väljer jag att sätta en stark trea, med en option på en fyra. Jag tror och hoppas nämligen att plattan kommer att fortsätta växa ett tag till!Band: Black Country Communion
Titel: IV
Genre: Hård bluesrock
Skivbolag: J&R Adventures/Mascot Label Group
Speltid: 60:09
Releasedatum: 2017-09-22
Betyg: 3/5
Bästa Låt: Collide

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.
skogsröjet 2019
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019

Följ oss på Facebook!

Rocknytt Topp 20 Pirate Rock

GÅ TILL OMRÖSTNINGEN