NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Shakra – Snakes & Ladders

9 Shares

Schweiziska Shakra är här med uppföljaren till ”High Noon”. ”Snakes & Ladders” blir andra plattan med sångaren Mark Fox efter hans återinträde i bandet och den elfte totalt sedan debuten. Schweiz och melodiös hårdrock förknippas i första hand med Gotthard med Shakra på en stark andraplats men för egen del har jag alltid hållit Shakra som det bättre av de två banden.

”Snakes & Ladders” fortsätter i samma stil som tidigare plattor så den som har hört Shakra vet vad som väntar. Det bjuds faktiskt inte på några större överraskningar överhuvudtaget utan det är en väldigt jämn platta utan någon dålig låt. Öppningslåten ”Cassandra’s Curse” är en riktig höjdarlåt och kan mycket väl vara den bästa bandet åstadkommit hittills.

Gitarristen Thomas Muster säger att just Cassandra’s Curse och powerballaden ”Something You Don’t Understand” är bland de bästa låtar han någonsin skrivit och det är bara att hålla med. Till de riktigt höga topparna hör även titellåten och ”I Will Rise Again”. Det är när Shakra låter som i de låtarna, lite tyngre än övriga låtar, som de är som bäst. Betyget blir en urstark trea som snuddar vid en fyra.
Band: Shakra
Titel: Snakes & Ladders
Genre: Melodic Metal
Skivbolag: AFM
Releasedatum: 2017-11-10
Bästa låt: Cassandra’s Curse, I Will Rise Again

9 Shares

Relaterade artiklar

POPULÄRT JUST NU
FILM
LIVE
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!