Evertale – The Great Brotherwar

2015 släppte Tyska Evertale sin debutplatta ”Of Dragons and Elves” vilken fick ett bra mottagande av power metalfansen. Nu är uppföljaren ”The Great Brotherwar” här och de som har väntat på den lär inte bli besvikna då skivan är bra. Riktigt bra till och med.

De öser på med sin tyska metal a’la Blind Guardian men jag kommer även att tänka på Running Wild och Iron Savior när jag lyssnar och då vet ni ungefär hur det låter. Öppningslåten (efter ett kortare intro) ”Empire Rising” är som hämtad från någon av Blind Guardians 90-talsplattor. ”The Swarm” låter väldigt mycket Running Wild i början för att sedan ändras till att låta mer som Blind Gaurdian och så fortsätter det skivan igenom. Texterna är inspirerade av rollspel, främst Warhammer, och dataspel som Skyrim och Dragon Age.

Produktionsmässigt ligger det nära Blind Guardian och deras bombastiska produktioner av ljudlandskap med flera lager musik. Tycker man att Tysk hårdrock är det bästa som finns måste man kolla in detta band.Betyg: 4/5
Band: Evertale
Titel: The Great Brotherwar
Genre: Power Metal
Skivbolag: NoiseArt Records
Releasedatum: 2017-10-27
Bästa låt: The Swarm

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.
skogsröjet 2019
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019

Följ oss på Facebook!

Rocknytt Topp 20 Pirate Rock

GÅ TILL OMRÖSTNINGEN