ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Deals Death – Elite (7.5)

47 Shares

deals-death-elite-cd


Band: Deals Death
Titel: Elite
Genre: Melodic Death Metal
Skivbolag: Spinefarm Records
Producent: ?
Releasedatum: 2012-03-14
Betyg: 7.5/10
 
Elite är Deals Death’s andra fullängdare sedan starten 2007, och bandet har sedan dess hunnit rekrytera nya medlemmar till gänget och blivit signade av finska Spinefarm Records. Att ett band från göteborg lirar melodisk death metal leder nästan automatiskt till förutfattade meningar a lá In Flames och Dark Tranquillity, men utan rensång och med vokalist Olle Ekman’s grova och oklanderliga growl påminner Deals Death mer som en blandning av föregående och Children of Bodom med en egen tyngd.
 
Elite är en kraftig platta med så tunga passionerade riff och djupa melodier att det är fullständigt omöjligt att inte headbanga tills nacken ger vika. Öppningslåten Collapse speglar en öppningslåt i sitt esse med plattans snyggaste intro och det är omöjligt att inte dras med i den elektroniska intensiteten. Fearless fortsätter i samma anda och skivans tveklösa höjdpunkt är och förblir Fortified, fast jag vid det här laget redan hade bestämt mig för låta ett annat spår ta den tronen eftersom Fortified haft försprånget att finnas tillgänglig med video redan förra året. Det spåret som dock lyckas toppa tronen med Fortified är Conquer As One, skivans mest melodiska spår, en sanslöst bra låt där utandningen på avslutande “one” sitter rysande rätt. De två avslutande spåren Hierarchy och Illumination är också av den högre standarden och hjälper till att lyfta skivan.
 
Trots att Elite är en bra platta och har sina självklara höjdpunkter så ligger den där osande likheten med Children of Bodom obehagligt nära. Att jämföras med Children of Bodom har blivit lite av ett mönster för bandet, och då gör det faktum att Alexander Kuoppala la ett gästsolo på 2008 års Internal Demons och samtliga gitarrister lirar på Alexi Laiho’s signatur gitarrer inte saken mer charmerande. Allt som önskas är lite mer originalitet till ett så pass grymt band som dem faktiskt är, då kan det bara bli bättre!
 
Bästa spår: Fortified och Conquer As One
{youtube}KfJwXiElJKw{/youtube}

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter