ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Cyhra – Letters To Myself

19 Shares

Redan innan Cyhra släppt sitt debutalbum har jag hört folk prata om det här nybildade bandet. De var dock så färska vid det laget att det bara släppts två singlar, så jag väntade in skivsläppet som ändå låg bakom hörnet. Att det rör sig om en efterlängtad debut råder det inga tvivel om.
Cyhra, vilka är det då? Cyhra består av Jake E (sång) f.d. Amaranthe, Jesper Strömblad (gitarr) och Peter Iwers (bas) f.d. In Flames och Alex Landenburg f.d. Annihilator (trummor). Med den här uppsättningen förstår jag varför folk har väntat på det här.

Musiken som liras är melodisk metal. Det är en sammansvetsad uppsättning, det musikaliska samarbetet är det inget fel på. Eftersom jag tidigare lyssnat mycket på Amaranthe gläds jag över att höra Jake på sång igen. Han låter sig lik, men kör på sin egen grej. Däremot tycker jag inte att låtarna riktigt lyfter. Det finns potential till att verkligen bryta igenom och man väntar på att det ska hända, men det når aldrig de höjderna. Letters To Myself är den första låten som verkligen talar till mig (smart att välja den som en av singlarna). Det är också plattans bästa låt i min mening. Man måste dock ta sig igenom halva plattan för att nå dit.


Från och med Letters To Myself blir det däremot bättre. Gitarrspelet på Dark Clarity, särskilt det som lagts i sluttampen, är riktigt vasst. Gillar även Inside A Lullaby lite extra. Sången tillsammans med pianot är starkt. Att man inte lägger massa power och krut i refrängerna gör lustigt nog att låten får extra styrka i alla fall. Sometimes less is better.

Sammanfattningsvis: Cyhra visar upp ett debutalbum de kan vara stolta över, som ger en klar bild av vad deras sound är samtidigt som de visar att de kan och gärna experimenterar lite här och där.

Cyhra - Letters To Myself 3

Betyg: 3/5
Band: Cyhra
Titel: Letters To Myself
Genre: Melodisk metal
Skivbolag: Spinefarm Records/Universal Music
Releasedatum: 2017/10/20

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter