ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Zpeedfreak – Asshole

Jag har tagit mig an Zpeedfreaks två föregående egenutgivningar/demos och nu är det dags för den tredje. Det största problemet med de två tidigare plattorna har varit de vokala insatserna. De har helt enkelt inte motsvarat kvaliteten på det övriga musikaliska framförandet. Nu har man bytt från sångare till sångerska och det draget gillar jag. Nu är Felicia Drotz inte heller helt klanderfri i sitt sjungande än, men hon besitter definitivt den rätta attityden och den kommer man faktiskt ganska långt på.

Förra skivan hade ett klart bättre ljud än den första, men saknade tyvärr de riktigt vassa låtarna. Något som den första skivan jag recenserade faktiskt hade några stycken av. På nya plattan, så har man hittat mer rätt på båda fronterna och det glädjer mig. Dock så saknar jag fortfarande den rätta energin i låtarna. Det är bättre än förut, men det fattas fortfarande lite för att det ska lyfta på riktigt allvar. Jag kan faktiskt bli lite frustrerad över vad lite som skulle behövas för att musiken skulle bli klart mera lyssningsvärd. Refrängerna har blivit bättre och man har definitivt hittat mer sväng/tyngd i musiken också. Så det finns många skäl till att vara positiv, även om betyget i slutändan inte blir högre än det blir. Några låtar som man ska lyssna lite extra noga på är “Payback Time” som med sitt “War Machine”-liknande riff är en riktig höjdare. Även balladen “Questions”, som fövrigt är begåvad med en riktigt bra refräng bör nämnas. Jag gillar även boogie-låten “Morning After”, den har ett skönt sväng och det kan aldrig bli fel när det svänger.


“Asshole” är en klart godkänd platta, som lovar mer inför framtiden, Det vill säga, om man filar lite mer på musiken och hittar några fler procent energi längs efter vägen tills nästa gång.

Zpeedfreak - Asshole 3

Band: Zpeedfreak
Titel: Asshole
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Egen Utgivning
Speltid: 40:28
Releasedatum: 2017-06-03
Betyg: 2/5
Bästa låt: Questions/Payback Time

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter