NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Deathbreed – Your Stigmata (8.0)

38 Shares

deathbreed-your-stigmata-ep

Band: Deathbreed

Titel: Your Stigmata (EP)Genre: Death Metal

Skivbolag: Pantherfarm

Producent: Oscar Nilsson

Releasedatum: 2012-03-10

Betyg: 8/10

 

Sundsvallsbandet Deathbreed startade 2009 och har sedan dess varit favoriter både för mig och många andra hårdrockare i Sundsvall, vilket gjort att bandet tex vunnit en tävling som innebar att man fick spela på fjolårets Nordfest. Därför är det med största glädje jag kan välkomna er alla till recensionen av Deathbreeds första officiella släpp, nämligen EPn Your Stigmata!

 

Introspåret (Prelude) är en väldigt futuristisk och elektronisk introsmörja som inte alls funkar. Det jag förväntar mig att få höra baserat på detta spår är någon typ av nu metal eller metalcore. Men så kommer det plötsligt en röst som säger orden ”Let the dancing begin!” och alla eventuella farhågor om nu metal eller metalcore är som bortblåsta när låten Stigmata dundrar igång och jag får bekräftat att Deathbreed låter bättre än någonsin. Det är just denna låt jag håller högst av de fyra ”riktiga låtarna” på denna EP. Den blytunga Final Holocaust är en klar kandidat den också, även om Hivemind och Pripyat är riktigt bra låtar de också. Det finns inte mycket att klaga på rent låtmässigt alltså, och även det musikaliska framförandet är oklanderligt. Speciellt Emil Nissilä imponerar bakom sitt trumset, även den bitvis brutalt grymma sången från William Hultqvist tål att nämnas och prisas med diverse lovord.

 

Det är betydligt svårare att recensera och betygsätta en EP jämfört med en fullängdare. Om man i vanliga fall har 8-10 låtar och 45-60 minuter musik att bedöma istället för knappa 20 minuter som nu har man ju helt logiskt mer musik att väga in i sin bedömning. Det är helt enkelt svårare att få grepp om en EP.

 

Jag tänker dock ge Your Stigmata åtta poäng av tio möjliga, för även om det är svårt att få ett ordentligt grepp om den (som alla EP) för att kunna göra en helt rättvis bedömning, så råder det inga tvivel om att Deathbreed är ett band som kommer att bli mycket uppskattat och som kommer att fortsätta den stolta dödsmetalltradition som finns i Sundsvall med band som My Own Grave, Soreption och Syn:Drom.

 

Om inte alltför lång tid kommer vi dessutom få se den första officiella releasen från Decomposed. Den sundsvallska dödsmetallscenen lever och frodas. Glädjande att se tycker jag, för ett län som kanske är mest känt för Takida rent musikaliskt. Tur då att det finns band som Deathbreed som kan kompensera upp litegrann, så att resten av Sverige vet att Västernorrland är brutalt, kallt, hårt och alldeles… Alldeles underbart.

38 Shares
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.
FILM
LIVE
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!