Marilyn Manson – Heaven Upside Down

Det fanns en tid då Marilyn Manson framstod som hotfull och provocerade hela bibelbältet. Den tiden är sedan länge förbi. Att det i dag krävs en scenolycka för att väcka rubriker påvisar hur irrelevant han är år 2017.
Vilket är synd.
Då Marilyn Manson är så mycket mer än den där clownen som vrålar om satan och var samhällets fiende nummer ett. För med ”The Pale Emperor” (2015) visade han att han fortfarande är relevant som musiker.

Dock började det inget vidare på senaste given. Inget vidare alls faktiskt. Under de fyra första spåren har gothrockaren vägrat lämna det förflutna bakom sig. Den påtagliga råheten från 90-talets början är för intetsägande och den vråldistade sången är bara ett andefattigt försök till att blicka bakåt. Som bäst är skivans andra hälft. Där samsas melankoli med svängig blues. Titelspåret och ”Threats Of Romance” kan vara det starkaste låtmaterialet Brian Warner och hans kollegor slängt ifrån sig på många år.

Läs även
NY VIDEO: Marilyn Manson – Say10 (Feat. Johnny Depp)

Liksom tidigare hänger Brian Warners David Bowiekomplex i luften och den tungsinta estetiken är intakt. Ingen nytändning. Men Marilyn Manson har inte tappat fokus och går fortfarande att lita på.
Band: Marilyn Manson
Titel: Heaven Upside Down
Genre: Goth-metal/Industrirock
Skivbolag: Caroline/Universal
Releasedatum: 2017-10-06
Betyg 3/5
Bästa låt: Threats Of Romance

Relaterat:

Marilyn Manson släpper ny skiva
2017-09-12 – Effie Trikili

NY VIDEO: Marilyn Manson – WE KNOW WHERE YOU FUCKING LIVE
2017-09-15 – Magnus Byström

NY LÅT: Marilyn Manson – KILL4ME
2017-09-21 – Magnus Byström

NY LÅT: Marilyn Manson – WE KNOW WHERE YOU FUCKING LIVE
2017-09-12 – Magnus Byström

Marilyn Manson till Sverige i höst
2017-05-15 – Effie Trikili


Ämnen

marilyn manson

8 Shares
Share5
Tweet
Buffer3