ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

The Darkness – Pinewood Smile

Ända sedan återföreningen 2011 så har The Darkness mer än någonsin lagt krutet på den humoristiska delen av bandet. Missförstå mig inte nu, både ”Permission To Land” (2003) och ”One Way Ticket To Hell And Back” (2005) är fyllda utav humor, både subtil och väldigt framträdande. Men vad de skivorna hade var också riktigt jäkla bra låtar. Låtar som grep tag i en redan från första början, som satte sig som klister i hjärnan och aldrig ville släppa taget. Bandet har sedan återföreningen släppt två skivor. ”Hot Cakes” 2011 och ”Last Of Our Kind” 2015. Det är två skivor som är fyllda utav humor, men också låtmässiga halvmesyrer. Historien upprepar sig tyvärr på ”Pinewood Smile”.

Nu låter det här kanske som världens sågning för det finns trots allt ljusglimtar även på detta släpp. Tuffa rockrökaren ”Solid Gold”, Hot Leg-doftande popdängan ”I Wish I Was In Heaven” och avslutande Beatlesflörten ”Stampede of Love” är tre riktigt bra låtar som klarar av att rädda upp skivans betyg. Men resten av låtarna är ärligt talat inget som får undertecknads byxben att fladdra. ”Southern Trains” har ett tufft riff och likaså ”Japanese Prisoner of Love”, men själva låtarna och framförallt texterna känns ofta som hafsverk, som något som bandet har slängt ihop på en halvtimme och luktar mer Steel Panther än AC/DC och Queen.

Live är bandet fortfarande en kraft att räkna med, här kommer också humorn mer till sin rätt med sångaren Justin Hawkins ibland hysteriskt roliga mellansnack. Men jag önskar att bandet la ner mer energi på att skriva lika grymma låtar som vi vet att de har levererat förr, än att försöka få lyssnaren att gapskratta.

The Darkness – Pinewood Smile

Betyg: [yasr_overall_rating]
Band: The Darkness
Titel: Pinewood Smile
Genre: Rock
Bästa låt: ”I Wish I Was In Heaven”
Skivbolag: Canary Dwarf
Releasedatum: 2017-10-06

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER