ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Air Raid – Across The Line

9 Shares

Samma dag som Across the Line släpps snubblar jag över Air Raid och lyssnar på dem för första gången. Jag väljer att börja med första låten på senaste skivsläppet. Vilken lyckträff!

Air Raid har sina rötter i den blomstrande rock n’ roll-staden Göteborg. De spelar den typen av 80-tals heavy metal som leder tankarna till Judas Priest och tidiga uppsättningen av Helloween. Gällande bandets egen uppsättning har den förändrats genom verksamhetstiden. I dagsläget består Air Raid av Andreas Johansson (gitarr), Robin Ubolt (bas), David Hermansson (trummor) och nya medlemmarna Fredrik Werner (sång) och Magnus Mild (gitarr).


Skivan börjar med Hold the Flame, som är ett bra förstaspår som lämnar lyssnaren till att vilja höra mer. Låtarna som följer, Line of Danger och Aiming for the Sky, fortsätter att leverera den känslan. Gitarrspelet är på topp, likaså gäller övrigt instrumentlirande och sångaren har en jäkla pipa.

När jag kommer till Cold As Ice kände jag att jag skulle vilja höra mer av det instrumentala ackompanjemanget, för så här långt har det fångat mitt intresse. Som om min önskan blivit hörd bjuds det på en instrumental låt som är Entering the Zone Zero. Det hör inte till vanligheterna att instrumentala låtar tar plats på album, vilket jag inte förstår. Är man rädd att det blir tråkigt? Det är hur som helst inte fallet med den här låten.

Efter Entering the Zone Zero mattas entusiasmen av en aning. Låtarna går in i varandra och låter lite same same. Det är tråkigt. Jag sörjer dock inte så mycket över det, utan spelar om skivan så förstaspåret kickar in och njuter av den lysande första halvan av skivan.

Heavy metal är inte den rockgren jag främst lyssnar till, men den här hösten har bjudit på många bra skivsläpp, och Across the Line är ett av dem. Att ett metalband har vibbar från metalgenrens guldålder tycker jag är den bästa feeling man kan bjuda på.

Har ni möjlighet att vara i Göteborg 28/10 så tycker jag att ni ska passa på att se Air Raid live. Med den här låtsamlingen kan det inte bli annat än bra!

Air Raid - Across The Line 1

Band: Air Raid
Albumtitel: Across the Line
Skivbolag: High Roller Records
Releasedatum: 29-09-2017
Bästa låt: Entering the Zone Zero
Betyg: 4/5

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter