ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Archspire – Relentless Mutation

Archspire är ett av banden som fick mig att börja lyssna på teknisk dödsmetall tillsammans med band som Revocation, Beyond Creation och Nile för ett par år sedan. Med det sagt så har jag aldrig riktigt fastnat för dem, inte alls på samma sätt som jag gjorde med t.ex. Beyond Creation vilka jag anser vara bland det absolut bästa teknisk dödsmetall har att erbjuda. Men Relentless Mutation har ändrat mig. Detta är en platta som har fått mig att gå från att gilla bandet på grund av att de var ett av de första jag hörde inom genren, till att bli ett band som jag nu kommer kalla mig ett fan av.

Jag hade redan på känn att jag skulle ändra min uppfattning om Archspire efter att ha hört deras singlar som visat techdeath av toppklass. Öppningslåten Involuntary Doppelgänger har jag hört otaliga gånger redan sen innan och när den kickstartade albumet finner jag mig själv digga till den lika mycket som jag gjorde första gången jag hörde den. Relentless Mutation slutar inte där utan förtsätter, under hela albumet, att överösa mig med rå kraft, riff av världsklass och tar mig ut på en resa genom galaxen med sin musik. I princip vilken låt som helst hade varit ett bra val till bästa låt eftersom varenda en håller galet hög klass, men det är en låt som sticker ut för mig förutom Involuntary Doppelgänger. Det är plattans titelspår Relentless Mutation som tar hem det. Tempo-växlingarna och det musikaliska Archspire visar upp på den låten får alla hormoner i min kropp som producerar lycka att gå vilda.


Archspire har fått mig att tappa hakan och det kommer från någon som inte riktigt har förstått storheten med bandet förr, vilket gör detta till årets överraskning för mig. Det blir ett väldigt svårt val att välja årets bästa tekniska dödsmetall platta i år, som just nu står mellan Decrepit Births Axis Mundi och Relentless Mutation. Just nu har Relentless Mutation ett litet övertag men det ska bli intressant att återgå till plattorna om ett par månader och se vad man tycker då. Båda är mästerverk som borde finnas i alla hårdrockares samling.

Archspire - Relentless Mutation 1

Artist: Archspire
Titel: Relentless Mutation
Genre: Technical Death Metal
Skivbolag: Season of Mist
Speltid: 30:37
Releasedatum: 2017-09-22
Betyg: 5/5
Bästa låt: Relentless Mutation

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter