ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Foo Fighters – Concrete And Gold

16 Shares

Med aptitretare i form av inte mindre än tre tidiga låtsläpp och avslöjanden om samarbete med artister som Paul McCartney och Justin Timberlake har förväntningarna inför Concrete and Gold varit höga, och i mitt fall, vacklande. Jag menar, Justin Timberlake på en Foo Fighters-platta. Hur låter det?

Inte mycket Timberlake alls för att vara ärlig. Trots ett mer lekfullt jammande där partier influeras av än den ena, än den andra musikgenren så är Foo Fighters fortfarande Foo Fighters.


Concrete and Gold inleds med T-shirt, ett ganska tråkigt förstaspår, men den varar inte länge och följs upp av Run, som jag är mer okej med. Låten sitter som en käftsmäll och besitter en perfekt balans av lugn och kaos, mjukt och hårt, och det är även några rader man kan sammanfatta hela albumet med.

Foo Fighters nionde studioalbum är som sagt mer experimentellt, och detta märks exempelvis i The Sky Is A Neighbourhood, som har tydliga bluestakter och känns väldigt radiovänlig medan Happy Ever After (Zero Hour) har ett rogivande 60/70-talssound. Att Taylor Hawkins tar mikrofonen istället för Dave Grohl på Sunday Rain låter inte heller fel.

Starkaste låtarna är Run och The Sky Is A Neighbourhood. Den sistnämnda fastnade jag inte för när den släpptes, inte heller när skivan först kom ut & jag lyssnade igenom den första gången. Men sen hände det. Det är en sån där låt som klyschigt nog blir bättre ju fler gånger man lyssnar på den. Det krockar med min ideologi om att ifall en låt inte är bra vid första lyssningen så är den inte meant to be, men vafan, så är det!

Den här plattan skiner i sina hårdare partier, men annars är Concrete and Gold i min mening en mysig, helt okej platta. Betyget blir en stadig trea.

Foo Fighters - Concrete And Gold 1

Titel: Concrete And Gold
Release: 15 september 2017
Skivbolag: RCA Records
Bästa spår: Run & The Sky Is A Neighbourhood

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter