ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Man Machine Industry – Lean Back, Relax And Watch The World Burn (9.0)

0 Shares

mmi-leanback-cd

Band: Man Machine Industry
Titel: Lean Back, Relax And Watch The World Burn
Genre: Industri-metal
Skivbolag: GMR Music Group
Producent: ?
Releasedatum: 2012-04-13
Betyg: 9/10

 

“Man.Machine.Indystry” har med sina tre fullängdare i ryggen sakta men säkert byggt upp en allt fastare publikskara genom åren, men där många inom mediaväsendet har ansett att Marilyn Manson och Rammstein influenserna varit för påtagliga och att en mer egen stil saknats. Personligen har detta inte väckt någon större irritation inom mig, då jag tycker att influenserna hanterats på rätt sätt. men det jag tycker har saknats i deras musik är den internationella nerv som krävs för att kunna ta klivet ut på världsmarknaden.


Men när det nya alstrets (Lean Back, Relax And Watch The World Burn) öppningsspår “To a Blood Red Sky” med sitt vågländsrattande intro övergår i ett trash-tuggande verskomp som ger mig “Testament och Fear Factory-vibbar”, så märks det att här har det brutits ny mark så det står det härliga till. Med dovt mullrande bas, färgstarka trummor där Bennich (bandets trummis) pendlar mellan drivande fyra fjärdedels-takt och pumpande två-takt kryddat med lite sköna inflikande fills här och var, sätter ett klockrent och bastant grund-sound till nämnda låt, där gitarrerna med aggressivitet och tyngd gör det hela till en välkryddad ljudmatta som toppas utav J. Bergmans raspiga stämma som markant utvecklats gentemot föregående släpp, då nämnda persons insatts levererar mer botten och pondus än tidigare.

När öppningsspåret övergår till plattans andra spår “We Are The Walking Dead” med dess speldosaklingande intro, så fattar jag till fullo vinken vart bandet kommer att ta oss under skivans gång.

Resan som bandet tar med oss på under plattans gång, blir till en härlig kavalkad utav det tyngre slaget, där i stort sett varje låt har sin alldeles egna influens. Eller vad sägs om “War God” vars upptempo levererar industriell trash-metal när den är som bäst, som sedan övergår till den skönt Kashmir-gungande titellåten som ger en skön brytning mellan det gamla och moderna, för att sedan övergå till låten “Cage” som med sin väldoftande framtoning får mig att tänka på “Judas Priest” i sångpartierna, och jag konstaterar att den enda dippen som plattan levererar bir den allt för monotona Killing Joke-covern “Eighties” med Jens Westin (Corroded) gästande bakom mikrofonen.

Det är bara att konstatera att “Man.Machine.Industry” är redo för den större scenen då de med vid bredd levererar en industri-rock platta där de vågar ta ut svängarna, och det utan att tappa sitt grund-sound. Och avslutningsvis kan jag bara konstatera att nämnda band för närvarande levererat årets starkaste skivsläpp.

 

Bästa låt: We Are The Walking Dead

Låtlista:

01. To A Blood Red Sky (featuring Ronnie Nyman – ALWAYS WAR)
02. We Are The Walking Dead
03. Vivite Et Sinite Mori (Live And Let Die)
04. War God
05. Lean Back, Relax, and Watch The World Burn
06. The Cage
07. Let Go
08. Eighties (Killing Joke cover – featuring Jens Westin from CORRODED)
09. What You See Is What You Get
10. The Blind Leading The Blind
11. Aim! Hold! Fire!
12. Time
13. (outro)

{youtube}eYIK4c_ubdw{/youtube}

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter