ColdSpell – A New World Arise

Riffet i inledningen av låten “Call Of The Wild” kan mycket väl vara det bästa vi hört och får höra detta år. Vansinnigt bra om ni frågar mig och det hela gör att låten definitivt kommer att kvala in på Hagbergs lista över de tio bästa låtarna som släppts 2017. Innan den har vi fått “Forevermore” som ett fullt godkänt öppningsspår. “It Hurts” som ligger direkt efter urladdningen “Call Of The Wild” håller också hög klass och allt borde vara frid och fröjd. Med den trion låtar som inledare på plattan så borde detta Kirunabaserade band stoltsera med årets platta 2017. Nu blir det tyvärr inte så av några olika anledningar som jag tänkte förklara lite närmare.

För det första så bränns det mesta av krutet i de tre första låtarna och känslan av riktigt upprymdhet återkommer inte förrän titelspåret ljuder i högtalarna efter ungefär en timmes lyssnande. Just det faktum att plattan klockar in på bra precis en timme är också en detalj som gör att det inte håller hela vägen ut. Visst hade det funkat om (och nu kanske jag tjatar) samtliga låtar varit i klass med “Call Of The Wild”. Då hade detta till och med utan större tvekan varit årets bästa platta.

Nu ska jag dock inte vara negativ heller för med facit i hand så handlar det om en bra platta som har stor potential att växa ytterligare i framtiden. Att svenska hårdrocksband håller bra klass vet alla om och detta band borde få en större publik i och med detta släpp. Det förtjänar de nämligen.ColdSpell – A New World Arise

Band: ColdSpell
Titel: A New World Arise
Genre: Melodisk hårdrock/Power Metal
Skivbolag: Escape Music
Releasedatum: 2017-09-22
Bästa låt: Call Of The Wild

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.
skogsröjet 2019
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019

Följ oss på Facebook!

Rocknytt Topp 20 Pirate Rock

GÅ TILL OMRÖSTNINGEN