ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

H.E.A.T – Into The Great Unknown

27 Shares

Det har gått två år sedan vi hörde något nytt från H.E.A.T-lägret och det är med skräckblandad förtjusning jag får sätta tänderna i detta nya alster som bär titeln ”Into The Great Unknown”. H.E.A.Ts tredje med Erik Grönwall på sång och även första sedan gitarristen Erik Rivers valde att lämna. Vad kan vi förvänta oss då?

Precis som skivans titel avslöjar så är detta något främmande och outforskat när det gäller H.E.A.T. Varför? När första singeln ”Time On Our Side” släpptes så fick jag intrycket av att den mottogs med blandande reaktioner. Fenomenet tror jag kommer också att kvarstå när hela skivan når lyssnarna.


Bandet har tagit ut svängarna och tagit sin musik till nya höjder. Efter ett gäng lyssningar (och tro mig, man måste ge denna skiva ett par!) så är ingredienserna definitivt på plats och musiken känns helt klart igen. Det märks dock tydligt att bandet experimenterat fram ett nytt sound med många av vad jag skulle vilja kalla ”moderna” detaljer. Man väljer exempelvis att låta keyboarden att ta mer plats än vad den tidigare gjort. Definitivt dock inget negativt för fasiken så bra det låter!

Inledande ”Basterd of Society” är precis som ett öppningsspår bör vara. In-your-face-attityd, som sätter ribban för hela skivan. Det är också den låt som enligt undertecknad låter mest så som vi är vana vid att H.E.A.T ska låta. Vad som sticker ut mest på denna skiva, jämfört med bandets tidigare släpp, är antalet lugnare låtar. Spår som ”Redefined”, ”Time On Our Side” och ”Eye of The Storm” drar ner på tempot rätt rejält utan dock att påverka skivans kvalitet för det. Med låtar som ”Best Of The Broken” och ”Blind Leads The Blind” låter man inte lyssnaren bli uttråkad och bjuder på viss variation. Skivans starkaste spår kommer dock på slutet, när magiska ”Into The Great Unknown” ”blåser” in och tar med oss på en resa i det stora främmande… Lyssna bara!

Ska jag vara helt ärlig, vem vill höra det gamla vanliga? Det som redan gjorts? Är inte vitsen med en ny skiva att bandet ska utvecklas och musiken med dem? Här har vi en väl genomarbetad skiva som visar på stor musikalisk bredd, ett band som vågar ta chansen att experimentera och testa något nytt. Resultatet blir en skiva som visar att H.E.A.T kan utvecklas och bjuder med oss i en exemplarisk uppvisning i hur melodisk rock ska låta år 2017!

H.E.A.T – Into The Great Unknown

Band: H.E.A.T
Titel: Into The Great Unknwon
Genre: Melodisk Rock
Skivbolag: Sony/Gain
Releasedatum: 2017-09-22
Bästa låt: Blind Lead The Blind och Into The Great Unknown

H.E.A.T - Into The Great Unknown 1


BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter