www.rocknytt.net

Senaste nyheterna från rockvärlden

Serious Black – Magic

Serious Black är ett väldigt produktivt band. Debuten släpptes 2015 och de är redan framme vid karriärens tredje skiva. Precis som de två föregångarna är skivan sprängfylld med refrängstarka melodiösa power metallåtar av högsta kvalitet. Detta är dock en genre där det kryllar av band och man har hört det mesta redan förut. Serious Black har dock ett trumfkort som de flesta andra band saknar. Urban Breed! Han tillhör den lilla skara av sångare som skulle kunna sjunga en telefonkatalog rakt upp och ner och få det att låta fantastiskt.

Jag kan förstå om man som power metal fan inte riktigt uppskattar denna skiva då den är väldigt melodiös och drar lite och AOR-hållet här och där. Låtarna är dock så pass bra att det blir ett högt betyg från mig då jag kommer på mig med att sjunga med i mer eller mindre varje låt redan under tredje genomlyssningen. Låtar som ”Lone Gunman Rule”, ”Now You’ll Never Know” och ”Mr. Nightmist” skulle kunna bli en mindre hit om de bara spelades lite på radion. Just de tre låtarna tillsammans med ”Burn Witches Burn!” och ”The Witch of Caldwell Town” är mina favoriter på plattan.Av övriga låtar är det bara avslutande balladen ”One Final Song” som inte håller måttet. Den hade jag klarat mig utan men eftersom den ligger sist på skivan är det ju lätt att skippa den. Helhetsbetyget blir en stark fyra.

Läs även:  At The Gates - To Drink From The Night Itself

Serious Black – Magic

Betyg:


Band: Serious Black
Titel: Magic
Genre: Power metal
Skivbolag: AFM
Releasedatum: 2017-08-25
Bästa låt: Now You’ll Never Know
ÄMNEN

serious black

8 Shares

Relaterade artiklar

Integritetsinställningscenter

Obligatoriska

Används för att förbättra säkerheten och sidans prestanda.

f5_cspm,PHPSESSID,CookieConsent

Annonser

Statistik för våra annonser.

advanced_ads_page_impressions,advanced_ads_pro_visitor_referrer,pcs/activeview,impression.php/#

Analys

Används för att generera statistik om hur hur våra besökare använder hemsidan. T.ex antal besök, tid för varje besök och vilka sidor man besökt.

_ga,d,_gid,_gat,@@History/@@scroll|#

Media

Spotify och YouTube samlar information.

sp_ab,sp_landing,sp_t,PREF,VISITOR_INFO1_LIVE,YSC,GPS

Kontaktuppgifter

Inga uppgifter sparas

Inga uppgifter sparas