www.rocknytt.net

Senaste nyheterna från rockvärlden

Dynamite – Big Bang

Med den här kvalitén på musik, varför är Dynamite inte en större snackis? Big Bang kom ut 1:a september och deras mest lyssnade låt på Spotify är andraspåret på bandets tredje fullängdare. Å andra sidan är det något jag kan förstå. Det här är ett kick-ass album. Gillar man klassisk rock så kommer man ta till sig detta. Soundet är väldigt AC/DC på sina ställen, men inte så det blir pastisch. Plattan har även ett bra intro i förstaspåret, vilket betyder att jag är med på ”the rock n roll crusade”.

Vi bjuds på fullt ös framtill Beg Borrow and Steal som drar ner på takten en aning men behåller sin tyngd och attityd. Det blir ingen balladvarning. Den tråkigaste låten på plattan (läs: den som inte skiner lika starkt som övriga taktstampare) är konstigt nog Big Bang. Den gör sig bättre som albumtitel.

Big Bang är konstigt nog mitt första möte med Dynamite. Det är ju precis den här typen av musik som ligger mig närmast hjärtat. Men det är en bra känsla. När ett förstamöte med ett band väcker frågan ”varför har jag inte hört dem tidigare?”Jag hoppas att det här inte är ett strikt studioband utan att Dynamite är mer mångsidiga än så, för jag ser fram emot att höra hur de här låtarna levereras live.

Läs även:  Lordi - Sexorcism

Favoritlåtar: March On (To The Beat Of Your Drum), Beg Borrow and Steal, Bring It On och Turn Up The Heat. Men vänta, det är ju halva plattan, kanske ni tänker? Precis.

Jag vill ge det här albumet en stark fyra, med reservation för en fullpottare om liveupplevelsen håller samma klass!

Dynamite – Big Bang

Artist: Dynamite
Albumtitel: Big Bang
Skivbolag: Dynamite Productions
Releasedatum: 2017-09-01


ÄMNEN

dynamite

Relaterade artiklar

X