www.rocknytt.net

Senaste nyheterna från rockvärlden

Suffocation – …Of The Dark Light

Suffocations senaste alster är ett album jag väntat alldeles för länge med att recensera. Bandet startade samma år jag föddes, 1988, och jag har alltid varit svag för deras musik, mycket på grund av deras historia och hur de har påverkat det vi hör även idag inom techdeath och brutal death metal. När jag såg dem i Malmö under deras Europa turné med Cattle Decapitation (ännu ett band jag verkligen diggar), Exuviated och Infernal Tenebra förra året var jag i extas. Jag kan bara hoppas att de gör en liknande turné för deras nya platta och kommer till Malmö eller Köpenhamn.

Precis som Dying Fetus gjort med deras senaste platta Wrong One to Fuck With (mer om det albumet i en framtida recension) är Suffocation tillbaka med ett meddelande: …of the Dark Light är bra mycket bättre än deras förgångare. Även om jag tyckte Pinnacle of Bedlam kanske fick lite väl mycket skit på sina håll så förstår jag att det var mycket på grund av förväntningarna man har på ett band som Suffocation (likaväl som jag hade på Origins senaste platta). På …of the Dark Light kan ingen säga att Suffocation är gamla gubbar som borde kasta in handduken dock. Denna plattan visar mycket av de kvaliteter bandet är kända för, skapandet av en grym balans mellan teknisk och brutal dödsmetal. De fortsätter mer på deras nya mer moderna spår men gör så bättre än förr i min mening. Jag blir glad av att höra hur Suffocation verkar ha funnit sig själva igen och jag kan nog påstå att detta är det bästa de släppt sedan Pierced from Within. Det må inte vara samma nyskapande i musiken som de en gång besatt, men jag tycker det räcker gott och väl att de ger mig dödsmetal mangel i toppklass som få kan.

Läs även:  Supercharger - Real Machine

Vilket år detta är för den brutala skolan av dödsmetalen. Suffocation, Dying Fetus, Broken Hope, Origin (jag må ha gett de lite hård kritik men plattan är ändå bra) och Decrepit Birth är alla ute med riktigt grymma skivsläpp och året är inte ens över! Kommer bli svårt att välja sin favorit bland dessa giganter det är en sak som är säker. En annan sak som är säker är att Suffocation är tillbaka i hög form och …of the Dark Light är en skiva fans av genren borde införskaffa.Artist: Suffocation
Titel: … of the Dark Light
Genre: Brutal/Technical Death Metal
Skivbolag: Nuclear Blast
Speltid: 35:17
Releasedatum: 2017-06-09
Betyg: 4/5
Bästa låt: Your Last Breaths


ÄMNEN

suffocation

Skribent

Relaterade artiklar

X