Paradise Lost – Medusa

Om man googlar ordet tråkigt så får man bland annat upp några bilder där den första föreställer Alfons Åberg och hans pappa som har väldigt tråkigt. Pappa sitter i en fåtölj och ser ut som det verkligen inte kommer att existera flera dagar efter denna. Nu kanske det här är lite orättvist mot Paradise Lost men jag känner mig ibland (till och med oftast ) som Alfons Åbergs pappa när jag lyssnar på deras nya platta ”Medusa”. Det vill aldrig lyfta riktigt.

Förhandsinfon jag hört var att det skulle låta en aning som Type O Negative men det tycker i alla fall inte jag. Det låter som ett Paradise Lost som bara vill att plattan ska ta slut och därför känns det signifikativt att sista låten på plattan heter ”Until The Grave”. Nu ska jag lugna de fans till Paradise Lost som redan börjat att söka på Eniro efter mitt telefonnummer och adress att det finns saker som är upplyftande också. Paradise Lost är ett bra band som jag följt mer eller mindre från 1995 när de släppte plattan ”Draconian Times”. Och när man hör låtar som ”Fearless Sky” och ”Blood And Chaos” så är det bra. Det som sänker nya plattan med Paradise Lost är det faktum att det i längden blir tråkigt.

Detta gör naturligtvis inte att jag räknar bort bandet i framtiden. Har man släppt plattor som ”Draconian Times” och ”One Second” så är man ett band med fantastisk potential och känner jag detta band rätt så hittar de tillbaka till mig redan på nästa platta.

Paradise Lost – Medusa

Band: Paradise Lost
Titel: Medusa
Genre: Gothic Metal
Skivbolag: Nuclear Blast
Releasedatum: 2017-09-01
Bästa låt: Blood And Chaos

Relaterat:

NY VIDEO: Paradise Lost – Until The Grave (Lyric)
2017-09-01 – Ron Dahlgren

NY VIDEO: Paradise Lost – Blood & Chaos
2017-08-05 – Magnus Byström


Ämnen

Paradise Lost

Johan Hagberg

Skribent

CHEFREDAKTÖR

ANNONSANSVARIG

WEBB/SOCIALA MEDIER

Rocken är inte död!

Är du sugen på ny musik?
Här hör du de bästa rocklåtarna just nu!
Listan uppdateras varje fredag.

16 Shares
Share13
Tweet
Buffer3
X