Kryptonite – Kryptonite

Kryptonite släppte den 4:e augusti i år sitt självbetitlade debutalbum. Bandet består av Jakob Samuel (The Poodles), Pontus Egberg (Treat), Mike Palace (Palace) och Robban Bäck (Mustasch). Med den uppsättningen hoppas jag få höra något riktigt spännande. En handfull talangfulla musiker som jammar tillsammans kan ju ibland resultera i en bra musikupplevelse. Dessvärre kan det också resultera i att det blir torrt, och tyvärr är det dit det svänger med Kryptonite.

Bandets sound är tydligt inspirerat av klassisk 80-talsrock. Musiksammansättningen är som sagt inte så spännande, men då jag har en svaghet för nostalgiska teman veknar jag en aning. Särskilt när gitarrinslagen ger Def Leppard-vibbar, som i exempelvis skivans powerballad One Soul. Gitarrsolot som klingar i ”This Is The Moment” kan jag inte heller klaga på.

Det är omöjligt att inte tänka på The Poodles när man hör Jakobs sång, vars sångstil är väldigt unik. Han levererar, men det hade varit roligt om han tagit fler risker. Rättelse – det hade varit roligt om alla bandmedlemmar experimenterat lite mer. ”Across The Water” är det enda spåret som jag tycker sticker ut. Den har en mörkare ton samt nedtonad synth och gitarr.Albumet innehåller en del spännande intron. Ibland får detta en att spetsa öronen, ibland gör det att man drar sig undan. Jag skyller på synthen som i vissa låtar helt enkelt inte fungerar. ”Get Out Be Gone” är ett perfekt exempel. Här har vi en låt som har tyngd samt ett väldigt lovande intro – tills synthen sätter in.

Textmässigt; Inget fängslande.

Artist: Kryptonite
Albumtitel: Kryptonite
Skivbolag: Frontiers Records

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.
skogsröjet 2019
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019

Följ oss på Facebook!

Rocknytt Topp 20 Pirate Rock

GÅ TILL OMRÖSTNINGEN