ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Ten – Gothica

4 Shares

När Ten släppte plattan ”Spellbound” 1999 föll jag pladask och insåg att även dess föregångare ”The Robe” var en kanonplatta. Därefter gick det tyvärr gradvis utför med plattor där låtarna var alldeles för långa för att helt plötsligt med ”Stormwarning” som släpptes 2011 gå spikrakt uppåt igen. De tre efterföljande plattorna var också mycket bra och då är vi framme vid årets släpp ”Gothica”. Mina förväntningar var givetvis höga men tyvärr är det ett rejält fall bakåt då den inte alls når upp till samma nivå som de fyra senaste plattorna. Dålig är den inte utan mest bara tråkig med låtar som inte sticker ut på minsta lilla vis.

Det börjar helt ok med öppningslåten ”The Grail” som även om den är lite väl lång med sina dryga 8 minuter ändå är en typisk Tenlåt. Därefter kommer ”Jekyll and Hyde” som får godkänt men inte mycket mer än så. ”Traveller” följer på det och där har vi plattans absoluta bottennapp. En av de tråkigaste låtar jag har hört på länge och den är faktiskt inte bra någonstans. Plattan fortsätter sedan med ett antal låtar till som inte är dåliga med ett undantag men som inte heller lyfter till höga höjder. Undantaget är ”The Wild King of Winter” som baseras på George R.R. Martins böcker. Den är klart tyngst på plattan och har en bra refräng som fastnar i huvudet. Vi får dock vänta ända till näst sista låten innan det kommer en riktigt bra låt. ”La Luna Dra-Cu-La” är en klassik Tenlåt med en refräng som fastnar direkt och riktigt bra gitarrspel.


Som helhet får skivan godkänt men inte mer då bandet, läs Gary Hughes, kan så mycket bättre. Klart kompetent och mycket bra produktion men det hjälper inte när låtarna i det stora hela är så pass tråkiga och i allmänhet lite för långa. Bättre kan ni!

Ten - Gothica 1

Betyg: 2/5
Band: Ten
Titel: Gothica
Genre: Melodiös Hårdrock
Skivbolag: Frontiers
Releasedatum: 2017-07-07
Bästa låt: La Luna Dra-Cu-La

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter